Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

19/2007

Archiv

Upřímně řečeno, myslel jsem si, že udělám Jehličkovům radost, když jim trochu pomůžu s propagací. Náš bulvární článek (zde) jsem bral jako revanš za to, jak moc nám pan Jehlička pomohl se zviditelňováním i-novin, když na ně dal odkaz ze svých domén. Navíc si myslím, že i exoti by měli být součástí zpravodajství, vždyť slávu a ostudu našeho města šíří někdy více než starostka.


Vrátil jsem se ale víkendové akce a místo vděku mě čekal rozhořčený dopis paní Jehličkové.


Vážení,


je zajímavé číst kombinovaný článek Bude Jehlička měnit manželku? Kdy správně poukazujete na nesmyslnost volby MISS internet a špatný hlasovací systém. Na druhou stranu používáte mou fotografii v rozporu s autorským zákonem! Nevím o tom, že bych Vám dala souhlas použít mnou pořízenou fotografii k takovéto presentaci. V této věci žádám, aby jste tuto fotografii stáhnul.


Je totiž ironie, že poukazujete na prolomení hlasovacího systému – a hned dokládáte, že i-noviny nerespektují autorská práva. Můžete si napsat s tím Vaším přístupem článek: I-noviny píší o jiných a přitom porušují všeobecně závazná pravidla. Zřejmě už nemáte o čem psát..............................


I Váš článek by se dal pochopit, že už nevíte jak se zviditelnit tak používáte jméno mého manžela a mé fotografie :-))) ! Trošku soudnosti


S pozdravem Petra Jehličková


Zvláštní. Jehličkovi berou jako normu, že si zaregistrují domény se jmény Miss, na ně umístí ukradené fotografie z celého netu a pak se je pokoušejí prodat. Když někdo udělá něco podobného jim, vyskakují jako čertíci. A to jsem vybral fotografii, na které vypadá paní Jehličková jako skutečně krásná žena, a zmenšil ji do podoby, že ji nikdo nepozná. No jo, nevděk světu vládne! Nechám Jehličkovy pro dnešek na pokoji, předpokládám, že se večer ve Výměně manželek shodí sami. (Avizo: Hlavní aktérka, vyměněná manželka Petra Jehličková, má být na televizní obrazovce vykreslena jako hysterická fiflena, která nezvládla pět dětí a po čtyřech dnech na své přání ze hry odstoupila.) Fotku stahuji.


Prodíral jsem se tuhle editačním systémem a zjišťoval zpětně z našich anket, jaké mají názory čtenáři i-novin. Celkem jsme během fungování novin položili 276 více či méně inteligentních otázek.


První zněla: Postrádáte telefonní seznamy a poštách? Padla na začátku roku 2001. A výsledky: 8 čtenářů odpovědělo, že ano, a 5 že nikoliv.


Už v roce 2001 jsme se ptali, jestli čtenáři podporují zákaz kouření ve veřejných prostorách. Tehdy odpovědělo ano 54 % hlasujících.


Na otázku, jestli dávají úplatky, odpovědělo kladně 78 % tehdy šedesáti hlasujících.


Stále jsme v roce 2001 a stavbu rozhledny na Holém vrchu podporuje 57 % čtenářů.


V témže roce, kdy v Lípě ještě nebyla Hypernova či Interspar, hlasovalo 36 % čtenářů, že v Lípě je už dost supermarketů.


V průběhu let se moc nemění na vztahu k parkování na náměstí - 33 % ho bezvýhradně podporuje, 33 % je zásadně proti němu. Ostatní jsou neutrální.


S městskou dopravou je spokojeno či spíše spokojeno jen 30 % čtenářů, 27 % ji vůbec nepoužívá.


V roce 2004 jsme zkoumali, jak se lidé zajímají o městský rozpočet. 20 % odpovědělo, že ho zná velmi dobře, 34% povrchně, zbytek vůbec.


Vstup do EU podporovalo 52 % našich čtenářů.


36 % čtenářů by chtělo, aby se nové divadlo jmenovalo zase Jiráskovo, 22 % Brodského, 16 % Skokanovo.


Naprosto vyrovnané bylo i hlasování ohledně prodeje domů na náměstí. Třetina čtenářů souhlasila, třetina byla proti, třetině to bylo jedno.


Několik anket se v průběhu věků týkalo kamerového systému. Proti narušování soukromí se stavělo průběžně jen kolem 22% čtenářů.


Zásada "českolipské třetiny" funguje i u spokojenosti s prací městské policie - třetina jim fandí, třetina ne a třetině jsou ukradení. Tak to bylo pár poznatků z historie. Příště se můžeme podrobněji podívat na ankety z posledních měsíců.


Abych deník trochu graficky zpestřil, vrátím se k víkendovému pobytu v Sedmihorkách. Tentokrát jsme se se studenty zúčastnili krajského kola soutěže, která se jmenuje Zelená stezka - Zlatý list. Za komunistů to byl jen Zlatý list a jednalo se o soutěž pionýrských oddílů a kroužků. Moji svěřenci z gymnázia skončili druzí a o čtvrt bodu jim unikl postup do národního kola. Primáni kolegyně Tulkové si týdne na jižní Moravě užijí.


Ze zajímavých zážitků bych zmínil noční historku z kempu, který jsem nedávno vychválil a který opět naplňoval mé představy o ideálně fungujících službách. První noc se našel drzý zloděj, který neváhal lézt dětem do chatek, vytahovat si batohy na trávník a vybírat z nich peníze. Sice se to nedotklo mých svěřenců, přesto mi zloděj přidělal pár vrásek v obličeji.


Další postřeh je z vlaku. Klasika - děti se nacpou do vozidla a nemají sílu vyzvednout těžké bágly nad hlavu. Když jedeme déle, vždy se nějak dohodneme a ti silnější slabším pomůžou. Na krátké trase je nechávám, aby si zavazadla nechaly dole. Část průvodčích to respektuje, část už po desetiletí prudí a jedná s cestujícími jako s nějakou méněcennou rasou. Tak dneska nás doprovázel příslušník té druhé skupiny. Vystartoval na tři patnáctileté holky - tykal jim, když namítly, že to samy nahoru nezvednou, odvětil: "Nemáš s sebou vozit takových krámů!" Na závěr pár fotografií, ať mají studenti radost, že jsou v novinách.