Dnes je 21. 09. 2024
svátek má Matouš

3/2009

Archiv

Slíbil jsem, že opět na i-novinách zvýším své úsilí. Snad jste si toho všimli, neboť okamžitě stoupla i čtenost. V minulém týdnu bodovalo především téma Sever. Kromě další série fotografií ze dvou věžáků patřících firmě Byty Česká Lípa (zde a zde) vyšel i rozhovor se zástupkyní zmíněné firmy (zde). Bál jsem se, že se mnou nikdo z firmy  nebude komunikovat, ale mluvčí paní Winklerová byla poměrně sdílná. Myslím si, že město se nijak aktivně o kontakt s touto firmou nesnažilo. Jan Stejskal navíc nemá moc přesné informace  ohledně bezpečnostní situace. V rozhovoru mi tvrdil, že našel jen jedno hlášení o rušení nočního klidu. Ve skutečnosti bylo těchto hlášení v roce 2008 šedesát tři. (Po upozornění upřesňuji, že městský úřad obdržel skutečně jen jedinou stížnost. Číslo, které zmiňuji, se týká městské policie.) Tuto informaci i mnohé další naleznete v rozhovoru se zástupcem městské policie, který vyjde v průběhu příštího týdne. Jan Stejskal měl však v jednom pravdu - situace na Severu se podle statistických dat nezhoršuje, protože v roce předchozím bylo podobných oznámení 75. Navíc Sever se nijak významně neliší od ostatních sídlišť.
Velmi čteným příspěvkem byla i tisková zpráva o novém řediteli KD Crystal. Jak se dalo očekávat, objevila se u ní spousta nenávistných příspěvků. Stejně jako u mého minulého deníku, ve kterém jsem si dovolil vyjádřit nespokojenost s prací KD Crystal v roce 2008. Odkud vítr fouká, se dá s úspěchem dohadovat. Petru Novákovi jsem sdělil, že bych byl rád, kdyby se vztahy mezi našimi novinami a kulturním domem urovnaly a my mohli o kultuře v našem městě s ním spojené bez problémů psát jako za ředitelování Martina Prokeše.
Třetí rozhovor příštího týdne bude s ředitelem Gymnázia Česká Lípa. V přijímacích zkouškách na střední školy došlo k několika změnám, tak jsem ho požádal, aby je vysvětlil a zároveň si udělal reklamu. Potřebuje ji nyní většina škol, protože v pátých třídách jsou vůbec nejslabší ročníky. Jak je konkurence prospěšná, můžeme sledovat z počtu různých dnů otevřených dveří i z tiskových zpráv, které k nám docházejí do redakce. Prostor nabízím i jiným školám, než těm, které se doposud ozvaly. Taky prosím: neposílejte plakátky a žádné jiné grafické hříčky. Stačí prostý text ve wordu či poznámkovém bloku a ilustrační fotka.
Největším tahákem Gymnázia Česká Lípa bude od příštího roku studium dvou cizích jazyků hned od primy. Navíc s možností získání certifikátu potřebného například pro studium v zahraničí. 5. a 11. února od 15 do 18 hodin navíc pořádáme informační odpoledne, na nichž si budou moci děti vyzkoušet cvičné testy.


Takto se prezentuje základní a mateřská škola ve Volfarticích:


Základní škola a mateřská škola ve Volfarticích je málotřídní škola, v níž se vyučují děti 1. – 5. ročníku. Součástí je i mateřinka pro děti od 2,5 roku do 6 let věku. Ve škole nabízíme kromě kvalitní výuky další aktivity, např. výuku angličtiny pro předškoláky a děti 1. a 2. ročníku, anglickou konverzaci pro starší děti, základy informatiky, hudební kroužek, hru na flétnu, aerobic, mažoretky, spoustu jednorázových akcí pro děti včetně vícedenních ozdravných pobytů v přírodě. Jsme zapojeni do mezinárodního projektu Ekoškola, věnujeme se intenzivně ochraně a zlepšování životního prostředí.
V naší škole se děti cítí bezpečné a spokojené, nemáme problémy se šikanou ani dalšími sociálně patologickými jevy.
Zápis do 1. ročníku ZŠ se koná 12. února od 14 do 16 hodin.
Zápis do MŠ po telefonické dohodě kdykoliv.
Přijďte se k nám podívat nebo navštivte naše webové stránky
www.zsvolfartice.wz.cz


Zatímco volfartická škola patří v kraji k nejmenším, ta na Špičáku je bezkonkurenčně největší. Takto vypadá její tiskovka:


V úterý 20. ledna 2009 se koná tradiční Den otevřených dveří naší školy. Rodiče žáků jsou srdečně zváni na dopolední výuku, kde jsou pro ně připraveny tradiční i netradiční formy práce a projektové vyučování. Odpoledne od 14 do 17 hodin je škola otevřena pro veřejnost. K nahlednutí budou všechny prostory, včetně počítačových a SMART učeben, tělocvičen, školní kuchyňky, ZOO koutku a divadýlka i s připraveným kulturním programem. Také keramická a výtvarná dílna a další odborné pracovny. Novinkou bude Studio Dětské televize Špičák. Školní družina má nachystán zábavný karneval. Na všechny návštěvníky čeká soutěžní putování školou i s odměnou. Součástí Dne otevřených dveří je také prodejní výstava perníčků a keramiky. Všichni jsou srdečně zváni! V pátek 6. února 2009 se od 14 hodin koná zápis dětí do 1. tříd. Bude probíhat zábavnou formou ve III. pavilonu školy (u školní družiny). Pohádkové postavy děti provedou všemi připravenými úkoly.


V týdnu rozesílal novoroční přání bývalý hejtman Petr Skokan. Při té příležitosti jsem se podíval na jeho stránky, jestli tam nenajdu nějaké nové informace o jeho práci. Poslední přidanou zprávou je jeho připravovaný projev, který chtěl přednést na kongresu ODS. Chtěl, ale nepřednesl. (A zase chyba: tak toto je skutečný projev, který přednesl, ten původní  na jeho stránkách není. Díky za upozornění!)


Vážení delegáti, milé delegátky kongresu Občanské demokratické strany!



Rád bych řekl i milý pane předsedo, ale nemohu. Jednak jsi vše možné, jen ne milý a vážený, a jednak tu nejsi.


Rád bych věřil, že někde jednáš o svém lepším zítřku, a rád bych věřil, že i o našem lepším zítřku.


Ale nevěřím.


Když při Tvé první kandidatuře na předsedu jedna z osob, Tobě velmi blízkých a Tebe velmi podporujících, prohlásila, že Tě zná už dlouho a že jsi ji nikdy nezklamal, smáli jsme se a tleskali. Od té doby jsi zklamal nejen ji. Zklamal jsi i mne, který Ti gratuloval ke zvolení mezi prvními. A zklamal jsi i řadu dalších občanských demokratů. A nejen to. Zklamal jsi a naštval voliče, kteří nám to ve volbách dali náležitě najevo. Zklamal jsi svým chováním, vystupováním a nakonec i činy. Jsem si dobře vědom, že vliv měla i řada dalších faktorů. Ty však jsi předseda, který tvrdil, že vyhrál šestery volby, a logicky, pokud jsi chlap, by  ses měl nyní přihlásit k prohře. To se však nestalo a opět jsi zklamal. Obviňuješ všechny, počínaje světovou hospodářskou krizí a konče laciností voličů.


Zbytek si můžete dočíst zde. K budoucí kariéře Petra Skokana se můžete vyjádřit i v anketě pod reklamami.