Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Café bar Bejvák

Archiv

Interiér prošel velkou změnou. Stropy polepené novinami, proutěná křesílka, často řízná muzika z juke boxu, anglicky hovořící obsluha, to vše bylo nahrazeno. Bar má připomínat domácí prostředí. Sedačky s polštářky, růžová malba, všude voňavé svíčky, keramika a drobné obrázky. Příjemnou atmosféru navozuje jazzová hudba. Zaujme podlaha, ale nejsem si jist, jestli je také nová.


Na první pohled fakt parádní místo k posezení během vánočního shonu. První šok přijde při pokusu použít stůl - něco tak viklavého se hned tak nevidí.


Pohled do originálního nápojového lístku malého formátu (když se nedíváme na ceny) také potěší. Obzvlášť když toužíme jen po nějakém krátkočasovém drinku. Čaje Revolution (35 - 45 korun), kávy (laté za klasických 40,-), sprite a spol. (22,-), G 10 (17,-), Plzeň (24,-) můžeme klidně přeskočit a podívat se po nějaké specialitě.


Tu nalezneme ve speciálním koktejlovém lístku. Za různými milkšejky a americkými limonádami se skrývají speciality podniku (special from Bejvak): sweet coctail (96,-) či dalších jedenáct položek této kategorie. Mě tedy nejvíce potěšil čerstvě vymačkaný pomeranč (15,- za 0,1 l).


K zahnání hladu slouží štrůdl s vanilkovou zmrzlinou (35,-) či tiramisu (40,-). Přízemňáci si mohou dát nakládaný hermelín nebo utopence.


Po příchodu jsem byl chvíli jediným návštěvníkem. O lístek jsem si musel říct jinak pružnému číšníkovi, který po zbytek mé návštěvy zuřivě a polosoukromě diskutoval se svou přítelkyní. Připadal jsem si opravdu jako v nějakém bejváku - jako nezvaný host. Dost neprofesionální jednání, ale pochopil jsem to tak, že za ty prachy asi nemá smysl se přetrhnout.


Leckdo se možná zajímá o to, jak je to zde s kouřením. Tak je povoleno a bohužel stačí jeden kuřák, aby prostor zaneřádil.


Co se týká záchodu, je zděděný a je na hodně dobré úrovni.


Kdysi jsem prorokoval rychlý konec Sherlock´s baru a byl jsem za to dost kritizován, přestože jsem si to vnitřně nepřál - něco podobného v nabídce Lípy chybělo. Tentokrát mám pocit úplně stejný - je to fajn podnik, který by se měl udržet, ale moc si to nedokážu představit.


Shrnutí: příjemné posezení (třeba ve dvou na lavičce úplně vzadu), slušný výběr nápojů, ale do intimity domova mi něco hůře definovatelného chybělo.