Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

Česká Lípa uspěla v soutěži Zlatý erb

Archiv

„Z e-služeb nejvíce občané České Lípy využívají objednávání na úřad pomocí webových stránek nebo formou SMS,“  říká starostka města České Lípy Hana Moudrá. Služba, která umožňuje se elektronicky objednat k vyřízení záležitostí dopravně správních agend, občanských průkazů               a cestovních dokladů, od svého zavedení získala pevné místo při vyřizování agendy na úřadě. „Během jednoho úředního dne využije možnosti on-line objednání v průměru kolem třiceti lidí a v neúřední dny zhruba o polovinu méně, tj. denně kolem 15 zájemců,“ připomněla starostka České Lípy Hana Moudrá. 


Česká Lípa dále v soutěži automaticky postupuje do celorepublikového hodnocení s webovou kategorií turistické prezentace města. „Město Česká Lípa v loňském roce vytvořilo zcela nové vlastní webové stránky určené především pro turisty. Webové stránky města zaměřené na turistický ruch považujeme za jeden z nejdůležitějších nástrojů účinné podpory cestovního ruchu a služeb domácím i zahraničním turistům,“ shrnuje starostka Hana Moudrá s tím, že věří, že turistické stránky ocení i odborná porota.  Turistické stránky jsou umístěny na http://turistika.mucl.cz/.


V soutěži, která probíhá na krajské a poté rovněž na celostátní úrovni, se hodnotí jak samotné webové stránky měst a obcí, tak jednotlivé elektronické služby a turistická prezentace. Soutěž Zlatý erb vyhlašuje Sdružení Zlatý erb, toto sdružení pověřilo pořádáním soutěže společnost WEBHOUSE, s.r.o. Krajská kola pak vyhlašují kraje ČR. V loňském roce získala Česká Lípa na krajské úrovni 1. místo v kategorii o nejlepší elektronickou službu, 2. místo za nejlepší webové stránky města.



Kateřina Amrichová
Tisková mluvčí MěÚ Česká Lípa