Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Cestující mají možnost sami vytvořit interiér vlaku budoucnosti

Archiv

Soutěž "YouRail - Vize moderní dopravy" zveřejnila na stránce www.youraildesign.bombardier.com. Zapojit se mohou zájemci z celého světa. Porota vybere vítězný návrh a nejlepším autorům rozdělí 10.000 eur (asi 250.000 korun).


Účastníci mají možnost navrhnout interiéry pro tři typy cestování - volný čas, služební cesty a dojíždění do práce. Návrhy musí podat do 14. prosince letošního roku. Nejlepší návrhy pak představí Bombardier v září příštího roku na mezinárodním železničním veletrhu InnoTrans v Berlíně.


Podle vedoucího inovačního útvaru firmy Martina Ertla umožňuje soutěž zapojit konečné uživatele a lépe pochopit jejich potřeby s cílem navrhnout nová řešení. O soutěž je podle něj obrovský zájem. "Během několika dnů jsme obdrželi 1000 návrhů, více než 780 uživatelů webu jsou již aktivními členy společenství YouRail a účastní se akce, kterou nazýváme otevřená inovace," dodal Ertl.


Bombardier Transportation je součástí nadnárodní skupiny Bombardier, která je předním světovým výrobcem dopravních řešení od regionálních a obchodních proudových letadel až po vybavení pro železniční dopravu. Po celém světě jezdí na 100.000 vozů s touto značkou.


Podle viceprezidenta Bombardieru pro prodej Chrise Antonopoulose pomůže soutěž předjímat potřeby uživatelů a zjistit trendy v železniční dopravě. Stejně jako u aut či letadel se podle něj snaží firma i na železnici nabídnout cestujícím vyšší komfort a pohodlí. "YouRail je nástroj, jak se dostat ještě blíže ke spotřebiteli a uplatnit jeho hlas v budoucích projektech," dodal.