9/2011

Verze pro tisk |

Dny pro veřejnost na radnici – bez ohlášení. Otevření Šatlavy. Hodnocení EYOWF 2011 od předsedy ČOV. Občanské sdružení D.R.A.K. expanduje do Lípy. V Mimoni a Kravařích se bude slavit Masopust.

Po týdnu jsem se vrátil do České Lípy, a tak deník použiji jen k vydání zpráv, které mi zahnízdily v poště a nehodily se do samostatného článku nebo už nebyly dostatečně aktuální. Na konci najdete tradiční nápady na kulturní či jiné vyžití během následujících dnů.

Občanské sdružení D.R.A.K. se sídlem v Liberci poskytuje již pět let aktivizační služby pro rodiny se zdravotně postiženými dětmi. Tyto služby mohly být od října 2009 díky finančním prostředkům z individuálního projektu „IP1 – Služby sociální prevence“ rozšířeny do celého Libereckého kraje. Služby jsou poskytovány rodinám s dětmi do 26 let, které se z nějakého důvodu /finanční tíseň, zdravotní znevýhodnění,.. /dostaly do krizové situace, tuto situaci chtějí řešit, ale nedokážou to vlastními silami.

Pro Českou Lípu platí tento kontakt:

Bc. Marie Náhodová

Roháče z Dubé 496/16, 471 01

 E-mail: drakceskalipa@seznam.cz, tel: 602700670

(Z tiskové zprávy Občanského sdružení D.R.A.K.)

O otevření českolipské Šatlavy jsme vás již několikrát informovali, tak ještě pár vět z tiskovky kraje a jedna fotka.

Archeologické muzeum Českolipska Šatlava dnes otevřeli slavnostním přestřižením pásky náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová, ředitel Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě Zdeněk Vitáček a  starostka  města Hana Moudrá.  Otevření se zúčastnil také náměstek hejtmana Vít Příkaský a senátor Karel Kapoun. Muzeum je nyní otevřeno pro veřejnost od 23. února do 30. listopadu letošního roku.

V poště mi uvízlo i hodnocení EYOWF 2011 od předsedy Českého olympijského výboru Milana Jiráska.

Od konce EYOWF 2011 uběhl necelý týden.  Liberec prošel velkou zatěžkávací zkouškou – uspořádal dosud největší olympijskou akci na české půdě v dějinách. 1514 členů sportovních výprav si rozdělilo 216 medailí v osmi sportech.

Organizátorům se podařilo složit pomyslný reparát za kontroverzní mistrovství světa v klasickém lyžování z roku 2009. „Dokázali jsme světu, ale i naší veřejnosti, že Česko má potenciál pořádat podobné akce,“ podotýká Milan Jirásek.

V nadcházejících týdnech projde festival ještě detailním hodnocením na půdě Českého olympijského výboru. „Vedle organizace se budeme samozřejmě věnovat i sportovním výsledkům. Zde se nám až tak nedařilo. Znovu to dokazuje palčivou nutnost ucelené koncepce podpory sportu, zejména u mládeže, na kterou už delší dobu poukazujeme,“ uzavírá Milan Jirásek.

Mluvčí města mě osobně požádala, zdali bych zveřejnil informaci o hodinách pro veřejnost našich hlavních představitelů.

Občané České Lípy nyní mohou navštívit představitele města bez předchozího objednání. K tomuto účelu slouží tzv. Hodiny pro veřejnost.

Termíny pro 1. pololetí letošního roku jsou: 7. března, 4. dubna, 2. května a 6. června vždy od 16:00 do 18:00 hodin.

K dispozici bude paní starostka Hana Moudrá i místostarostové Jiří Kočandrle a Tomáš Vlček.

Následuje pozvánka do Mimoně:

Až do 15. března může veřejnost hlasovat o tom, jakou grafickou podobu by do budoucna mohly mít Městské noviny vydávané městem Česká Lípa. 

Dva soutěžní návrhy, o kterých se rozhoduje, vzešly ze soutěže, kterou vyhlásilo na konci loňského roku město pro širokou i odbornou veřejnost. Soutěžící tak mohli do poloviny ledna 2011 zaslat na adresu města grafické návrhy dvou novinových stran a to včetně titulní strany s návrhem novinové hlavičky, neboť právě ta je pro jejich tvář tím nejdůležitějším. Starostka města Mgr. Hana Moudrá následně jmenovala komisi a ta ze všech došlých soutěžních výtvorů vybrala dvě nejlepší předlohy. Tyto jsou nyní předloženy veřejnosti k posouzení jak na webových stránkách města (www.mucl.cz) v sekci Městské noviny tak formou anketního lístku zveřejněném v březnovém vydání MN. Oba návrhy jsou rovněž k vidění na Městském informačním centru na náměstí T. G. M. Vítězným se pak stane ten návrh, který od veřejnosti získá v celkovém součtu nejvíce hlasů. 

Pokud chcete městu pomoci s výběrem nové grafické tváře jeho zpravodaje, zapojte se do hlasování i vy přímo zde.

Co nás čeká příští týden? Několikrát jsem byl v Banátu. Dvakrát s dětmi ze školy, trávil jsem tam i rodinnou dovolenou, takže uvažuji o zhlédnutí filmu Ostrov Svaté Heleny. Přestože kritiky jsem četl úděsné a nepřesvědčil mě ani dnešní rozhovor s Láďou Kerndlem na Radiožurnálu. V muzeu má ve středu vernisáž výstava hradů a zámků z ptačí perspektivy. Víkend je ve znamení Masopustů - v Mimoni a v Kravařích. V pátek bude v Progresu Kohout plašit smrt. V sobotu se můžeme projít Českou Lípou barokní s výkladem Ladislava Smejkala.

Nahoru