Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Divák v hlavní roli

Archiv

"Režisérem hry je Antonín Procházka, který je nejen považován za nejúspěšnějšího českého dramatika současnosti, ale také si v komedii zahrál jednu z rolí,“ říká Zdeněk Rejna, jednatel Kultury Nový Bor, s.r.o


Děj hry se odehrává v divadle. Starší manželé, kteří léta chodili pravidelně na představení, propásli výměnu legitimace na zakoupení abonentky. Nakonec sice lístky dostanou, ale každý na jiné straně řady. A tak se stane, že se pán zamiluje do své nové sousedky.


„Režisér Procházka v této hře zůstává v pohledu na život věrný svému přesvědčení, že člověk musí projít krizí, aby si uvědomil cenu partnera i vlastní identitu,“ dodává Zdeněk Rejna.


Celý zářijový program divadla je naplněn nejen divadelními hrami, ale také řadou koncertů. Novoborské divadlo totiž oslaví 26. září 80 let od svého otevření.


 „Připravili jsme na tento sváteční den vystoupení nejvýznamnějšího koncertního kytaristy současnosti Lubomíra Brabce, který zahraje s Epoque triem. Nekonvenční a uznávaný virtuos představí divákům několik skladeb ze svého stylově pestrého repertoárového rejstříku, kterým běžně naplňuje své recitály a vystoupení s předními orchestry po celém světě,“ prozrazuje Zdeněk Rejna.


„A nebyla by to žádná oslava bez překvapení. Městskému divadlu v Novém Boru přijedou popřát i umělci z Národního divadla v Praze Radovan Lukavský a Vlasta Chramostová, kteří diváky seznámí s historií. Přijďte slavit s námi, vstupné na tento večer k 80. výročí bude symbolických 80 korun, “ dodává Rejna.


Vstupenky do divadla je možné získat v knihkupectví u Jaroslava Rady na nové adrese Liberecká 66 (OD Jakub), Nový Bor, telefon: 487 728 083, 777 701 402, e-mail: info@kulturanb.cz