Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Držitel divadelní ceny skončil na vrátnici

Archiv

Po skončení projekce budou oba připraveni zodpovědět veškeré otázky diváků,“ doplňuje pořadatel Radovan Novotný jednatel Kultury Nový Bor, s.r.o. Dokument odhaluje pozoruhodný vztah umělce a společnosti. Roman Sikora je sedmatřicetiletý dramatik, držitel divadelní ceny Nadace Alfréda Radoka, kulturním redaktorem a donedávna noční vrátný Městského divadla v Brně. Sikora, jehož hry se jako jedny z mála současných českých kusů hrály i v zahraničí, totiž musel místo nočního vrátného opustit proto, že coby kulturní publicista kritizoval představení uváděná ve „svém“ divadle.


Sikora kromě diplomu z JAMU vlastní také výuční list z hutnického učiliště a má tříletou zkušenost dělnické práce v Třineckých železárnách. Zajímavý dokument Ivo Bystřičana skvěle vystihuje umělcův život se všemi strastmi i problémy a opouští ho v období jeho pokusu o velkou životní změnu, kdy se stěhuje z Brna do Prahy a jako velkému kritikovi zábavního průmyslu mu je paradoxně nabídnut post spoluscénáristy seriálu TV Nova Ulice.


Film byl zařazen na festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. Součástí programu jsou i další zajímavé filmy: Proklatě dobré kuře, Better Tomorrow, Burza předsudků a Roštěnky.