Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Fimfárum 2 – slavnostní večer s filmem a hudbou

Archiv

Fimfárum 2 Jana Wericha jsou čtyři příběhy nabité typickým werichovským humorem (Paleček, Hrbáči z Damašku, Tři sestry a prsten, Moře, strýčku, proč je slané?) „Přestože je tenhle film zábavný a naprosto unikátní, má i daleko výraznější myšlenkovou a výtvarnou nadstavbu,“ připomenul Aurel Klimt.


Na úterní večer připravilo Novoborské kino řadu akcí. „V 17:30 uvede režisér Aurel Klimt Fimfárum 2 a po jeho skončení vystoupí hudebník Vladimír Merta. Od 21 hodin budou moci diváci sledovat film Archa bláznů, který byl vytvořen podle povídky A. P. Čechova Pavilon č. 6. Film je o přepracovaném a stárnoucím lékaři, který se na konci svého života ocitá mezi bývalými pacienty.


V roce 1970 byla výroba filmu zastavena a natočený materiál byl rekonstruován až po roce 1990. Vzhledem k tomu, že úterní večer bude delší, máme pro návštěvníky připraveno i malé občerstvení, prozradil Radovan Novotný, jednatel Kultury Nový Bor, s.r.o. V Arše bláznů ztvárnil jednu z hlavních rolí Vladimír Merta, který je nejen hudebníkem, ale vystudoval režii a měl i zkušenost s animovaným filmem.