Dnes je 19. 09. 2024
svátek má Zita

Gril bar na Slovance

Archiv

Návštěvník si v první i druhé chvíli po vstoupení připadá jako u někoho v obýváku. U někoho, kdo si do obýváku pořídil pípu. Prostor kromě baru zaplňuje jen pětice stolů, podlaha je pokryta ještě neprošlapanými koberci, na obrazovce s ideálně dlouhou úhlopříčkou se prohánějí delfíni v pořadu televizní společnosti Animal Planet.


Usedl jsem do zadní místnosti, abych moc nerušil domácí pohodu. Ještě před dosednutím jsem se zeptal na nápojový a jídelní lístek, abych mohl začít spisovat. Domácí pohoda byla rázem pryč. Servírka sotva odrostlá školním lavicím odnaproti se mi nejprve snažila vnutit, že si všechno pamatuje. Když jsem byl neodbytný, pojala podezření, že jsem agentem minimálně čoiky. Po donesení piva sedla ke stolu a na obrovský papír mi sepsala celou nabídku podniku.


Aby její práce nepřišla nazmar, nabízím náhodnému čtenáři aspoň zkrácený seznam. Pivo (Gambrinus, 12o) – 17 Kč, nealko (mirinda, sprite, cola, juice tonik) – 14 Kč za 0,2 l. Třináct druhů destilátů od rumu (20 Kč) po J. Wolkera (50 Kč). Víno – 20 Kč za 0,2 l.


Od jedenácti do čtrnácti hodin je možné se v restauraci i najíst, čehož podle sdělení servírky zatím využívají jen důchodci. V pátek 21. listopadu byla na seznamu například tato jídla: dršťková (15,-), segedín (39,-), studentský řízek (36,-), knedlíky s vejci (29,-), šunkofleky (44,-). Jelikož jsem byl v restauraci v sobotu večer, nemohu kvalitu posoudit. (Navíc jsem šel od tchýně, takže bych se stejně nemohl přiznat, že jsem se někde dorážel). Pro náhodné hladovce jsou v kuchyni připraveny klobásy, párky či tlačenka.


Pivo bylo maličko přesycené hnacím plynem, ale teplota, míra i chuť v pořádku. Přesycený byl i vzduch určený k dýchaní. Kouř se držel u nehospodsky nízkého stropu. Přestože se zřejmě už několik hodin  nevařilo, bylo možné zacítit i směsku kuchyňských pachů. Dopoledne to musí být síla.


Domácky vyhlíží i toaleta (pro pány). Nepatřičně působí jen mušle přimontovaná pod bojlerem. Ale jistě plní svůj účel. Nechybějí snad již standardní tekuté mýdlo a papírové ručníky.


Shrnu-li návštěvu, musím konstatovat, že Gril bar se nestane místem, kde bych chtěl trávit dlouhé zimní večery. Cenou jídel (nikoliv nabídkou) si asi udrží polední klientelu v podobě důchodců (proč jim ale cpou drahou a těžkou dvanáctku či přeslazené americké břečky, to fakt nechápu). Sloužit může rovněž sportovním složkám, které si vytvořily náhlou žízeň ve školní tělocvičně. Zbývají známí majitele a štamgasti z nedalekého Skleníku, kteří jsou líní sápat se do kopce (kopečku) či jim přestal chutnat Březňák.


Hodnocení (jako ve škole)


Nabídka: 3


Pivo: 2-


Jídlo: neklasifikováno


Obsluha: 2


Záchod: 2


Celková atmosféra: 4


Průměr: 2,7


Restaurace navštívena: 22. listopadu 03