Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Hátu nechtěli pustit z jeviště

Archiv

V hlavní roli ing. Jindřicha Dostála se představil Lumír Olšovský, který v herecké souhře s jevištní partnerkou Olinkou Želenskou předvedl skvělý výkon v komedii, kde se dva manželské páry (ještě Libor Hruška a Mahulena Bočanová) sejdou na nepovedeném mejdanu.


„Nádherné představení, plné vtipných situací a skvělá Mahulena Bočanová. To jsem si nemohla nechat ujít,“ poznamenala Jana Přikrylová, která neváhala přijet z České Lípy.


Celý kolotoč nečekaných situací se rozjel z nespokojenosti a stereotypu v manželství, když si páry v opilosti prohodily klíče od bytu. Ze Švýcarska přijela bohatá tetička (Jana Šulcová), na oběd dorazila nepříjemná tchýně, podvedený manžel se rozhodl potrestat nevěru své ženy. Prostě spousta trapasů a nedorozumění. A tak všichni brzy zatoužili po jediném - dostat se zase domů ke svému zákonitému partnerovi. „Kouzelné bylo,  jak Lumír Olšovský připomínal Mahuleně Bočanové, že jí už není 40, a pořád jí mával tou značkou před očima. Však si to potom v baru od ní pěkně slíznul,“ prozradil něco ze zákulisí Jaroslav Rada, dramaturg Kultury Nový Bor, s.r.o. Diváci nechtěli herce po představení pustit z jeviště a třikrát je bouřlivým potleskem přilákali zpět.



„I když jsem z Brniště, za novoborskou kulturou si ráda zajedu. Dobré herecké obsazení a inspirující hra mě vždy dokáže zvednout od televize,“ říká jedna z návštěvnic Libuše Horáčková a dodává „ Už teď se těším na herecký koncert panů Jiřího Pechy a Martina Trnavského ve hře Pánská jízda, která bude na začátku prosince.“





Foto: Zdeněk Rejna