Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Krajem pánů z Tolštýna

Archiv

STRÁNKA OBSAHOVÁ


K obsahu těchto stránek není co dodat. Všechny články jsou velice propracované a informativní. Důležité je, že čtenáře neznudí. Proto dnes udělám menší výjimku a místo dobrých a špatných vlastností webu Vám nyní zprostředkuji pár z mnoha informací, které můžete na serveru nalézt.


Inu, jak již jsem na začátku napsal, stránky informují téměř o všem zajímavém. Milovníky turistiky potěší sekce nazvaná prostě Turistika. Vyskytuje se v ní 15 nej turistických tras pro každou věkovou kategorii - jsou zde tipy na vycházky kratší i delší, náročné nebo nenáročné. U každé trasy je samozřejmě uvedena délka a pro doplnění i mapka.


Někteří jste možná slyšeli o soutěži "Vanrování po Tolštejnském panství". Pro Vás, kteří nemáte vůbec ponětí, oč jde, je právě na tomto webu přichystána samostatná sekce. Dozvíte se vše o pravidlech, kde soutěžit a co vše je potřeba udělat, abyste mohli vyhrát. Jsou zde také uveřejněna jména výherců z minulých ročníků této soutěže.


Neméně zajímavá je i "klikací" mapka. Můžete si zde vybrat, kterou část mapy si zvětšíte. Zvětšovat můžete dál a dál, až se zobrazí detailní část, kterou právě vy potřebujete.


Další prezentovaná zajímavost se týká právě onoho hradu, po kterém je mikroregion pojmenován - Tolštýna. Sem se dostanete, pokud kliknete na menu "O mikroregionu" a v podmenu si vyberete možnost "Hrad Tolštýn".


A co zde naleznete? V historii se dočtete o vzniku hradu. Jsou zde vypsáni všichni šlechtici, kteří hrad vlastnili, i s jejich erby. Pobaví kratší pověst.


Zkuste se také podívat do "Multimediální galerie". Nebojte, nic převratného vás zde nečeká. Je to pouze internetové album fotografií přehledně řazených do několika nabídek.


Teď uvedu pár minizajímavostí. I když se to možná nezdá, stránky jsou určitě vyhledávané, proto nechybí ani verze anglická a německá. V aktualitách najdete mnoho článků, mimo jiné i to, že by se mikroregion mohl rozšířit až na Novoborsko. Pokud jste se na stránkách ztratili, neztrácejte hlavu, stačí kliknout na "Mapa serveru", kde je pomocí odkazů velice přehledně rozkreslená struktura webu. A na stránkách informujících o vzniku panství naleznete i pár videoklipů: šerm, hudba, tanec atd. 


Doufám, že jsem Vás příliš nezahltil informacemi, ale obsah infostránek mikroregionu je opravdu mimořádně zdařilý a bohatý. Proto dávám  známku nejvyšší možnou, a to:


ZNÁMKA OBSAHOVÁ: 1+


STRÁNKA GRAFICKÁ


Jako vždy se ve Webtipu  nezabýváme pouze obsahovou stránkou, ale také grafickou tváří webu. Nejinak tomu bude i dnes. Ani grafika webu není zaostalá. Ihned na vstupní stránce nás může překvapit efektní retušovaný nadpis, který nás poté v odlehčené formě doprovází na všech odkazech webu. Co by to bylo za server, kdyby na něm chyběly fotografie. A zde jich nelezneme opravdu chvályhodné množství, a to v perfektní kvalitě. Kupodivu ani moc dlouho nenabíhají.


Vše je dokonale sladěno s pozadím, barvami a styly písma. Na rozdíl od obsahu  zde nacházíme pár nedostatků. Tím hlavním je, že  texty na stránkách jsou špatně lomeny a zarovnávány. Občas je zde i špatné dělení do odstavců (dvě informace ve třech odstavcích ???). U mapy jsou nečitelné názvy a v menu se nám hádají barvy: rudá a oranžová písmo rozmazávají. Jinak je ale grafika dostačující na význam webu, proto ji není nutné až přespříliš upravovat.


ZNÁMKA GRAFICKÁ: 1


A máme tu opět konec WebTipu. Dnes jsme rozebírali opravdu mimořádně zdařilé stránky. Určitě se mnou budete souhlasit, že si cenu "Objev roku" právem zaslouží. Teď jsem byl spokojen, minule to byly také výborné stránky. Asi bych vám měl na příště připravit WebTip, kde byste viděli, jak stránky nemají vypadat :-) Takže za 14 dní u dalšího vydání WebTipu na shledanou.


ZNÁMKA CELKOVÁ: 1


Adresa webu:  www.tolstejn.cz