Mladí a rozhodně talentovaní

Verze pro tisk |

Příjemná atmosféra provázela setkání recitátorů okresního kola soutěže Wolkerův Prostějov. Ve čtvrtek 19. února se v Libertinu sešly na tři desítky studentů ze čtyř středních škol Českolipska.

V odborné porotě zasedla herecká dvojice - pan Miroslav Kolář a jeho žena Jana, paní Mgr. Helena Paszeková, pan PhDr. Miroslav Kučaba a Ing. Ivana Bufková. Výkony byly hodnoceny podle dramaturgie, interpretace, techniky a nonverbální stránky projevu, a to ve dvou věkových kategoriích.

Na úvod celé akce velmi pěkně zazpívala Marie Němcová (nadějný hudební talent z prvního ročníku oboru Hotelnictví a cestovní ruch z Euroškoly) píseň „Buď můj“ z muzikálu Pomáda.
Recitační soutěž mohla začít. Studenti podávali úctyhodné výkony, byli jsme velmi mile překvapeni a potěšeni. Atmosféra byla chvílemi napjatá, ticho by se dalo krájet. Mnozí tajili dech, u veselých textů jsme se dobře bavili. Konkurence byla o hodně větší než rok minulý. Palce jsme samozřejmě nejvíce drželi Euroškolákům, ale zasloužený potlesk od nás sklidili všichni, i ti, kterým text v návalu trémy někdy vypadnul. Naši školu vzorně reprezentovala HANKA STRNADOVÁ (H1) s básní „Zloděj elixíru mládí“ od Sylvy Lauerové, text od Františka Gellera „Všichni mi lhali“ přednesla TEREZA RIMPLEROVÁ (H3), vlastní tvorbu – báseň „Ztráta mozku“ interpretovala ANEŽKA LEHKÁ (H3) a MIROSLAVA WURMOVÁ (P2A) si vybrala opět báseň od Jiřího Žáčka, tentokrát s názvem „Sám proti sobě“ a snažila se obhájit loňské vítězství.
Po kategorii jednotlivců vystoupily také dvě skupiny. Jako první nám svůj program s názvem „Zvěrokruh“ předvedlo patnáct studentek z Nového Boru. Poté nás pobavily různé texty „Epigramů“ v podání čtveřice z českolipského gymnázia.

Druhá část dopoledne patřila porotcům, kteří vyjádřili svůj názor ke každému soutěžícímu a snažili se mu i poradit. Největší chválu si z Euroškoláků za svůj výkon vyslechla Mirka Wurmová, protože její hlas šansoniérky okouzlí snad každého posluchače. Navíc se skvěle dokáže vcítit do Žáčkových veršů a podat je způsobem, který je zcela autentický. 

Kategorie: I.
1. místo nebylo uděleno
2. místo Janeček Lukáš, Gymnázium Česká Lípa
3. místo Wurmová Miroslava, Euroškola Česká Lípa
3. místo Ponížilová Klára, Gymnázium Česká Lípa


Kategorie: II.
1. místo Nešněrová Magdaléna, VOŠS a SŠ Nový Bor
1. místo Zieglerová Kristýna, Obchodní akademie Česká Lípa
2. místo Tichý Vilém, VOŠS a SŠ Nový Bor a ZUŠ Česká Lípa
3. místo Málková Vendula, VOŠS a SŠ Nový Bor a ZUŠ Česká Lípa


Kategorie: soubory
1. místo HRK Gymnázium Česká Lípa
1. místo LDV P2B Nový Bor

Všem děkujeme za netradiční zážitek, vítězům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v krajském kole. :) 

Foto: Monika Bayerová, Nela Krupičková

alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Nahoru