Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

Mladí strážníci strávili část prázdnin společně na táboře

Archiv

„Letní tábor se v letošním roce nesl v duchu legendy o králi Artušovi,“ popisuje ředitel Městské policie Česká Lípa Ing. Lubomír Mery.


Děti se zde kromě tradičních táborových aktivit věnovaly hrám zaměřeným ve zvoleném duchu tábora. Po absolvování zajímavého programu, kdy byly děti rozděleny do dvou soutěžních družstev, se na závěr tábora všechny děti spojily tak, aby mohly společně nalézt poklad krále Artuše. Ani starostka města a zároveň velitelka městské policie Hana Moudrá si návštěvu tábora nenechala ujít.


„Osobně velice oceňuji, že v rámci táborových her je zde dbáno na to, aby si děti co možná nejvíce osvojily poskytnutí vzájemné pomoci a soudržnosti,“ komentuje starostka.


Pro děti zde byla navíc v rámci prevence kriminality připravena přednáška na téma sociálně patologické jevy. Letního tábora, který byl financován z prostředků prevence kriminality, se v letošním roce zúčastnilo více než 20 dětí v rozmezí od 10 do 15 let, po celou dobu se jim pak věnovalo celkem 5 zástupců českolipské městské policie. Děti ze zájmového kroužku mladých strážníků se v běžném školním roce scházejí zpravidla jednou za týden. Hlavní náplní jejich činnosti je především poznávání činnosti městské policie, státní policie a také ostatních složek integrovaného záchranného systému, jako jsou například hasiči, záchranáři atd.


„Úkolem činnosti tohoto kroužku je pak kromě jiného také předcházení sociálně patologických vlivů či prevence proti drogám,“ dokončuje na závěr Ing. Lubomír Mery.