Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Okuste hudbu Čechomoru na živo

Archiv

O kom je řeč? O žádné garážové partičce, ale o legendární rock-folkové kapele Čechomor. A jakkoliv může někdo tvrdit, že alba této skupiny jsou velice nadprůměrná, jejich „živému“ koncertu se opravdu, ale opravdu nic nevyrovná.


Českomoravskou hudební společnost založili původem svitavští rockeři František Černý a Jiří Břenek a od počátku se zaměřili na co možná nejpřirozenější interpretaci českých a především moravských lidových písniček. V roce 1996 vydala personálně obměněná kapela poněkud utajené album Mezi horami, které je posluchači řazeno k nejzdařilejším hudebním počinům. Na tomto albu se oproti debutu více projevil rockový background členů kapely, takřka ve všech písních navíc znějí bicí Martina Rychty. Kapela také poněkud více akcentovala keltskou větev a domácí hudební tradice.


Současnou sestavu kromě již výše zmíněných ještě tvoří akordeonista a trumpetista Radek Pobořil a cellista a dudák Michal Pavlík. Kapela zkrátka svou energickou interpretací folklóru dokáže oslovit širokou škálu příznivců přiklánějící se jinak ke zcela odlišným žánrům. Čechomoři nabízejí na svých koncertech nejen lidovou pohodu, ale i nadupané písně, ve kterých kapela oproti dřívějšku ještě více přitvrdila a přiblížila se tak keltsko-rockovému duchu.


Co dodat závěrem. Kdo umí ten umí. Proto nechat si ujít 13. ledna koncert této formace by byla fakt neodpustitelná chyba. Vstupenky za 250,-Kč si můžete zakoupit v předprodeji na www.kdcrystal.cz nebo v pokladně KD Crystal ve všední dny od 15 do 19 hodin.