Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Oslavte konec roku závodem v běh na Polevsku

Archiv

Kdo se chce na Silvestra proběhnout a protáhnout tělo po vánočních svátcích, může přijít na Polevsko. Bujaré oslavy konce roku můžou běžci začít právě sportem.
Již dva ročníky po sobě byli nuceni organizátoři změnit původní myšlenku závodit v běhu na lyžích a stejně tomu bude i letos. Sněhu v Lužických horách zbylo velmi málo. Lyže tedy můžete zatím nechat doma, závodit se bude pouze „po svých“.
Závodníci by neměli zapomenout, že prezentace je od 8 do 9.30 hodin na obecním úřadě v Polevsku. Místem startu bude Jedličná – Tannenberg, odkud se závodníci v deset hodin vydají na přibližně sedmikilometrovou trasu. Běh vede po tzv. Kočárovce a svorské silnici. Trasa vede lesem po zpevněných cestách a silnici místy se zbytky sněhu. Více informací lze získat na internetu na oddílových stránkách www.skipolevsko.estranky.cz. Pokud v lednu napadne tolik očekávaný nový sníh, mohou se příznivci běžeckého lyžování těšit  17.1. na Zlatou lyži Lužických hor.
Členové SKI Polevsko děkují všem partnerům, kteří přispěli na zimní údržbu tratí a činnost oddílu běhu na lyžích. Již druhým rokem je úprava běžeckých stop financována také za přispění  Svazku obcí Novoborska. Všem přejeme úspěšné vykročení do nového roku 2009.