Dnes je 20. 09. 2024
svátek má Oleg

Penzion Zámeček Svojkov

Archiv

Už jsem tam jednou slavit chtěl, ale to byl celý objekt obsazen svatebčany. Svatba se konala i tentokrát, ale svatebčané zabrali nějaký skrytý salónek, takže jsme o jejich existenci věděli jen díky kuřákům srocujícím se u výčepu. K dispozici nám tak byly tři místnosti, v nichž jsme po většinu odpoledne byli sami.


Výzdoba není bohužel dotažená do konce. Tu a tam zbytky staré zdi, napajedlo a k tomu obrovité zrcadlo, křišťálové lustry a obrázky s egyptskými motivy. Zkrátka mišmaš. Nejvíc ale vadila zima, ta byla pro změnu stylová. Šly fámy, že Zámeček je přehnaně drahý a nedá se tam stavit ani na pivko po cyklistické túře. Nepřišlo mi to - točí G 10 za 18 a Plzeň za 24 korun. Není problém dopřát si typické pivní speciality, jako jsou nakládaný hermelín či topinky s česnekem.


Já nebyl tentokrát držgrešle, a tak jsem si objednal lososa na grilu s limetovou omáčkou (160 Kč). Podařilo se mi trefit i přílohu v podobě brambor zapečených v misce se sýrem. Bohužel servírka nebyla schopná nám kvalifikovaně poradit, a tak ostatní s volbou tak úspěšní nebyli - třeba texaské fazole s brambory moc dohromady nešly. Nedostatky se vyskytly i při dalších objednávkách - například v počtu zákusků (jelikož byly rozmražované, byl to docela problém - než donesli další díl, vychladla káva atp.). Na druhou stranu si obsluhující na nic nehráli, chovali se přirozeně, za minely se omlouvali a při placení si nezapočetli nic navíc. V jídelním lístku mi trochu chyběla větší nabídka těstovin (jen gnocchi na tři způsoby), jinak bych asi neměl problém si vybrat ani při další návštěvě.


Jen co mě namátkou trklo: plněná kuřecí prsíčka omáčkou z modrého sýra (115 Kč, to si dala manželka), halušky (70,-), Svojkovská zapečená miska (115,-).


Zajímal jsem se ještě o ceny ubytování, kdybych si třeba na stará kolena pořídil nějakou cestovně naladěnou milenku. Noc v dvoulůžkovém pokoji stojí 1200 Kč. Nesmím zapomenou na hygienické zázemí - nechybělo mu nic podstatného, dokonce tam bylo tepleji než v restauraci.


Shrnutí: Nebyla to až tak špatná volba, ale čekal jsem více profesionality, tepla a lidí. Zámeček si příště vyberu spíše jako odpočinkové místo na cyklotúře než k oslavě. Obzvlášť až bude otevřená zahrádka.