Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Pivobraní plné rockových legend

Archiv

Páteční večer zahájí jako předskokani cvikovští Pavoucy a od 21 hodin vystartuje na podium česká rocková legenda Arakain se zpěvákem Honzou Toužimským. Hlavní sobotní oslavy se budou dopoledne točit kolem dětí, pro ně je od 11 hodin připravena pohádka O veliké řepě a spousta soutěží a hudby. Odpoledne se mohou návštěvníci kochat krásnými těly manekýnek a manekýnů. Módní atraktivní přehlídku předvede agentura Reas agency. Milovníci adrenalinu si mohou vyzkoušet novou atrakci -jízdu na rodeu, která je letos stylově převlečena za pivní láhev. Na své si přijdou i milovníci dechovky v podání Žosanky a Josefa Adamce. Sobotní večer začne rozjíždět kapela Hypertenze, po nich následují nespoutaní rockový muzikanti s prvky pop punku Rybičky 48. Od 19 hodin rozvlní náměstí skupina Bengas, která hrála jako předkapela slavným Gipsy Kings a Goranu Bregoviči. „Jejich vypalovačky ve stylu klasické muziky balkánských Romů, souhra pěti kytar a taneční rytmus dostane snad každého návštěvníka,“ říká Radovan Novotný jednatel Kultury Nový Bor,s .r.o.
Po nich vystoupí skupina Schodiště, která letos slaví 25 let od svého založení. Jejich původní název byl Nahoru po schodišti dolů band a působil v něm Marek Brodský. Od 22 hodin se návštěvníci mohou těšit na velmi populární skupinu ALL X, která skončila v soutěži X Factor na bronzovém místě. Jejich vystoupení se vyznačuje svérázným a spontánním projevem.
Pivobraní pořádá Město Nový Bor, organizace se ujala Kultura Nový Bor, s.r.o. a protože se tato slavnost koná nejen jako oslava konce léta, ale také piva, bude možné ochutnat několik druhů piv, především z okolních pivovarů. „Překvapením bude nabídka nového Pivovaru Kocour z Varnsdorfu, který na naší akci poprvé v České republice představí speciální druh piva IPA, které má dvojnásobnou hořkost a původně vzniklo k zásobování britských imperiálních vojsk v Indii,“ dodává Radovan Novotný.