Predátoři: Konečně body

Archiv
Verze pro tisk |

Mostečtí podobně jako v říjnovém klání dokázali zápas dovést do prodloužení až při závěrečné hře bez brankáře a opět tak prokázali svou nezkrotnou vůli jít za lepším výsledkem až do posledních minut.
Hrdinou samostatných nájezdů se stal náhradní brankář Vojtěch Sklíba, který dva pokusy zlikvidoval a významnou měrou tak dopomohl k dvoubodovému zisku.


Byl to pro oba týmy nesmírně důležitý zápas. Svěřenci trenéra Zachrly se případným vítězstvím mohli opět dostat na pozice zaručující play-off. Podle toho také úvodní minuty probíhaly. Z neúhledné nudy vyčnívaly ojedinělé střelecké pokusy, první velká šance se narodila až 9. minutě. Českolipští obránci propadli ve středním pásmu, puk se dostal až k úplně volnému Vrtkovi, který ovšem na Neumanna nevyzrál.
Domácí sice měli více ze hry, žádnou vyloženou příležitost si ale během prvních dvaceti minut nevypracovali. Hosté byli v tomto ohledu produktivnější. Kašťák po Neumannově nedůrazném výhozu minul prázdnou klec, vzápětí ale českolipský gólman svou chybu napravil skvělým zásahem proti velké možnosti Vrtka.


Druhá třetina začala souboji Jakub Šesták versus brankář Melichar.
Staronový českolipský kapitán si sice pokaždé poměrně snadno pohrál se soupeřovou obranou, překonal mosteckého gólmana, jenže ho zastavovala dobře postavená branková konstrukce. Při úniku trefil břevno, ve vlastním oslabení pak rychlou ranou z křídla levou tyč. Predátoři druhé třetině dominovali, ovoce své poctivosti ovšem začali sklízet až po polovině utkání. Nejprve po velkém závaru procedila puk za Melicharova záda nová posila týmu Michal Szabó, za necelou minutu zdvojnásobil náskok Českolipských Jan Divíšek, když poslal puk přímo mezi betony soupeřova brankáře. Poté se však iniciativa stěhovala na mostecké hokejky. První přesilovka 5 na 3 ještě kontaktní gól nepřinesla, ta druhá už ovšem ano. Zkraje třetího dějství se puk po pěkné kombinaci Martinky a Vrtka dostal až na hůl Přeučila a ten neměl problém trefit prázdnou branku.


Baník tato trefa evidentně nakopla a puk i nadále zůstával v těsně blízkosti Neumanna. Jako blesk z čistého nebe ale ujelo duo Divíšek - Šesták a pětatřicetiletý útočník konečně prolomil svou střeleckou smůlu a skóroval. Jenže hokejisté Mostu už jednou prokázali, že ani nepříznivý stav 0:5 s nimi moc nedělá a opět stupňovali svůj tlak. Na konci 45. minuty se s trochou štěstí dostal k puku Vrtek a nadvakrát zasunul za bezmocného Neumanna. Poté se na ledě dlouho nic významného nedělo, velkou příležitostí na vyrovnání pohrdl až v 59. minutě Nedrda, kdy zcela sám před českolipským gólmanem vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Trenér Zachrla si vyžádal oddechový čas, ani ten však k udržení náskoku nepomohl. Hosté nepustili soupeře z obranného pásma a dokonce ho nenechali ani vystřídat. To vše vyústilo ve vyrovnání, které obstaral svým druhým zásahem Vrtek. Ten s velkým štěstím našel skulinku pod Neumannovou vyrážečkou a posunul zápas do pětiminutového nastavení.


V tom se ovšem neudálo prakticky nic a dalo se s trochou nadsázky považovat za čekání na penaltové rozuzlení. Mostecký Salač sice poslal svůj tým záhy do vedení, to ovšem byla ta poslední stopa, kterou zde Baník zanechal. Na Šestákovo vyrovnání odpověděl Sklíba skvělým zákrokem proti Ozolinsovi, Divíšek krásným blafákem dokonce poslal domácí do vedení. Šešina v tíživé situaci nájezd neproměnil a radost Predátorů tak mohla naplno propuknout. V tabulce tak Českolipští nyní zaujímají kýžené osmé místo.

Nahoru