Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Představujeme asistenty zákonodárců: Jana Rychtaříková

Archiv

Můžete čtenářům prozradit, jak se stala asistentkou zákonodárce?


Již šestým rokem pracuji jako okresní tajemnice ČSSD v České Lípě. Poté, co byl Ing. Karel Kapoun nominován na kandidáta do Senátu, jsme rozjeli volební kampaň, ve které jsem byla jmenována obvodním volebním manažerem. Úzká spolupráce s panem Kapounem v kampani vedla k tomu, že po jeho zvolení mi nabídl práci asistentky.


Co je hlavní náplní Vaší práce?


Přijímání návštěv v senátorské kanceláři v České Lípě, vyřizování pošty ( e-mail i Česká pošta), domluva schůzek pana senátora s občany i organizacemi, účast na vybraných schůzkách a jednáních s panem senátorem, pořizování fotografií a tvorba podkladů na aktualizaci webových stánek pana senátora.


S jakými problémy se na Vás obracejí?


Převládají problémy ohledně bydlení – zvyšování nájemného, nevyhovující podmínky k bydlení, ověření správnosti výpočtu invalidních důchodů apod. Vzhledem k ostatním funkcím pana senátora se na něj lidé obracejí v záležitostech sociálně zdravotních (člen DR Nsp v ČL), sportu (předseda Okresního fotbalového svazu a předseda Podvýboru pro sport v Senátu), ale i z oblasti školství.


Využívají lidé kancelář Vašeho zákonodárce?


Ano, kancelář senátora využívají jak organizace, tak i fyzické osoby, které se většinou na pana senátora obracejí o pomoc při řešení různých, zejména osobních problémů.


Co vše děláte pro to, aby se o existenci kanceláře vědělo?


Kancelář byla otevřena 5. 1. 2009, o otevření kanceláře jsme informovali již při inzerci PF 2009 v Denících Bohemia, dále pak při přání senátora v Denících i v Městských novinách ke Dni matek. Informace o existenci kanceláře je i na webových stránkách pana senátora (www.karelkapoun.eu) a samozřejmě i na jeho vizitkách.


Kolik hodin týdně věnujete práci asistenta?


Pracovní doba senátorské kanceláře je pondělí a středa od 9.00 – 17.00 hodin, úterý a čtvrtek od 9.00 – 15.00 hodin a v pátek do 12.00 hodin. Pak jsou tu ještě různé pracovní schůzky po večerech nebo i o víkendech.


Jak hodně se musíte ztotožňovat s politickým přesvědčením svého zákonodárce?


V tomto není žádný problém, neboť jsme oba členy ČSSD.


Uvažujete o vlastní kariéře politika?


Nikdy neříkej nikdy.


Můžete nám napsat krátký životopis?


1979- 1983 – Gymnázium v Rumburku


1985 – 1988  Česká Pošta v České Lípě


1990 – 2002 Česká spořitelna,a.s. v České Lípě


2003 – dosud  zaměstnanec ČSSD



Paní asistentka nám bohužel nedodala žádnou fotografii.