Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Představujeme asistenty zákonodárců: Jaroslav Ulbrich

Archiv

Můžete čtenářům prozradit, jak jste se stal asistentem zákonodárce?


Asistentem se člověk stane stejně jako čímkoli jiným. Na začátku vždy musí být kontakt mezi budoucím „zaměstnavatelem“ a budoucím „zaměstnancem".  Dojde-li mezi nimi k dohodě, je výsledek jasný.


Co je hlavní náplní Vaší práce?


K mým hlavním úkolům patří zprostředkování kontaktu mezi občany a poslancem PS PČR Cyrilem Zapletalem a dále informovat zájemce o činnosti PS PČR. Samozřejmostí je také zajišťování „zpětné vazby“ pro poslance ve smyslu jeho činů ve sněmovně i v regionu. 


Využívají lidé kancelář Vašeho zákonodárce?


Kancelář poslance Zapletala je využívána pochopitelně zejména občany z řad příznivců naší strany. Často kancelář navštíví i lidé s problémy, jejichž řešení není v našich silách. Poslanec není bůh, a proto není všemocný. Hlavně pomoc při řešení problémů komunálního rázu bývá dosti komplikovaná. Snažíme se však pomoci každému, kdo nás vyhledá.


S jakými problémy se na Vás obracejí?


Lidé se na nás obracejí s velmi širokou škálou osobních problémů, především v sociální oblasti.


Co vše děláte pro to, aby se o existenci kanceláře vědělo?


K informaci o činnosti regionální poslanecké kanceláře využíváme možnosti internetu, tiskových zpráv, dostatečně zřetelného označení na budově a v neposlední řadě při osobním kontaktu s lidmi. Kancelář je v České Lípě v Sokolské ulici č. 24 a její provozní hodiny jsou každé pondělí a každou středu od 9.00 hod. do 13.00 hod. a od 14.00 hod. do 17.00 hod., každé úterý a každý čtvrtek od 9.00 hod. do 14.00 hod.


Kolik hodin týdně věnujete práci asistenta?


I mimo výše uvedené provozní hodiny kanceláře jsem prakticky v neustálém kontaktu s poslancem Zapletalem a práce asistenta zabírá většinu mého času.


Jak hodně se musíte ztotožňovat s politickým přesvědčením „svého“ zákonodárce?


Jako člen ČSSD mám velmi podobné názory jako poslanec Zapletal a pro svou činnost to považuji za nezbytné. Jinak bych s čistým svědomím nemohl tuto práci vykonávat.


Uvažujete o vlastní kariéře politika?


Ano, uvažuji. V komunální politice.


Můžete nám napsat krátký životopis?


Abych vyhověl zadání otázky a můj životopis byl krátký: je mi 57 let, ve svém dosavadním životě jsem se věnoval práci ve více oborech, nejdéle v oblasti učňovského školství, výchovy a výuky v autoškole. Jsem ženatý a s manželkou máme celkem pět již dospělých dětí a tři vnoučata. K mým zájmům patří především politika. Ve volném čase se snažím věnovat se vnoučatům a pěší turistice.