Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Přijeďte si užít Kytlický minitriatlon do Lužických hor

Archiv

Bohužel opět nebude jako hlavní cena horské kolo prestižní značky a limitované série, zájezd na Kanáry ani půjčení auta na týden, protože nám na poslední chvíli odřekl hlavní sponzor svoji účast. Opět závod nebude v přímém přenosu ani na ČT4 Sport, ani na EuroSportu ani nikde jinde, i když jsme sem všechny zvali, ale na pozvánku poštou se ani neráčili odpovědět. Opět k nám nepřijede žádná světová hvězda triatlonu, i když všichni přece musí už dávno vědět, že druhou sobotu v srpnu se jede v Kytlici triatlon. Opět bude voda v kytlickém koupališti tak studená, i když jsme koupili z výprodeje skladu civilní obrany Zelená Lhota 84 sad ponorných vařičů a teplota vody se po týdenním zimním testovacím provozu ani nepohnula a pro nečekaně vysoký odběr elektrického proudu z nedaleké chatky jsme museli testovací provoz předčasně ukončit. Opět ke startovnému nedostanete tričko, čepici, ponožky ani tašku plnou jonťáků, tyčinek a haldy letáků, i když by se to každému asi líbilo.  My to asi tak „světově“ neumíme a „jen“ ve svém volnu pořádáme triatlon.


Přesto se můžete těšit na hezký závod v krásném koutě Lužických hor. Závodí zde „normální“ triatlonisti, úplní začátečníci, ale i známější česká jména z řad triatlonistů, plavců či běžců. Závod pořádá parta nadšenců z oddílu v běhu na lyžích SKI Polevsko bez ambicí na masovou a světovou akci.  Přesto rok od roku účast roste. Co je ale důležitější než mega sponzor, mega ceny a mega akce a mega propagace je pohodová rodinná atmosféra, kde potlesk čeká i posledního závodníka. Kde se může pro svou nenáročnou „lidovou“ trasu zúčastnit i úplný amatér. Kde děláme vše pro to, aby závod proběhl hladce a ve vší spokojenosti, i když chybička se občas vloudí. Kde se mohou účastnit jednotlivci, ale i družstva, takže zkuste přemluvit souseda, kamaráda nebo kolegu, určitě vás v tom nenechá. Kde hvězdou je každý, kdo dokončí a únavou se svalí na cílové lajně. Kde nejde o výsledek, ale hlavně o dobrý pocit, že jsme udělali něco pro své tělo a překonali sama sebe. Ale to už je zase moc, na výsledky asi kouká každý. A i ten poslední si říká, kde asi udělal chybu, a že příští rok musí víc natrénovat a změnit strategii. A o tom to je, ne?
Nemysli si teď ale, že Kytlický minitriatlon je procházka růžovým sadem nebo nějaká sranda. Těch 500 metrů plavání třikrát kolem koupaliště ve studený vodě plný plavců dát musíš, kdy tě chlad řeže jako žiletky a ty v tom musíš ještě máchat rukama a kopat nohama. Těch 20 kiláků na kole po silnici se taky nezdá a vůbec není zadarmo. A konečně naposled běh. To taky není žádná třešnička na dortu, ale poctivých 20 kilometrů běhu zvlněnou krajinou lesů Lužických hor. Žádná chůze... Jasný?
Koho jsem přesvědčil a 9. srpna se vypraví do Kytlice, by neměl zapomenout na několik věcí. Prezentace je od 8 do 9,30 na hřišti v Kytlici, okres Děčín, Ústecký kraj. Start je v 10 (slovy deset) hodin (ráno). Trasu zopakuji: 0,5 km plavání, 20 km kolo a 7 km běhu resp. 3,5 km pro dorost a ženy. Startovné 150 Kč pro jednotlivce a dvě stovky pro družstva. Více se dozvíš na stránkách www.kytlickyminitriatlon.bikebase.cz nebo piš na ski.polevsko@email.cz.
Ahoj v Kytlici, těší se na vás členové SKI Polevsko. Honza Šmíd.