Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

První ročník Polevského běhu lyžařů odstartoval v sobotu běžeckou ligu

Archiv

Dějištěm závodu bylo Polevsko. Trasa hlavního závodu měřila 8500 m a vedla z Polevska stoupáním na Jedličnou, dále přes Kočárovou cestu okolo Malého Buku a Medvědích vrchů krásnou krajinou Lužických hor, dále po svorské silnici na Jedličnou a zpět dolů do Polevska, kde čekal závodníky cíl.
 
Absolutním vítezem se stal Miroslav Daňko z klubu Labe Tri Club v čase 31 min 49 s, druhý doběhl Václav Mráz ze Sokola Mělník s třísekundovým zpožděním, na třetím místě se celkově umístil Pavel Štyncl z Liberce. Čtvrté místo obsadil Josef Janoušek z domácího oddílu SKI Polevsko. V ženách kralovaly sestry Loubkovy. První doběhla Kateřina Loubková s časem 35:05, druhá Ivana Loubková, obě za TT Cyklorenova Cvikov, a jako třetí žena doběhla Veronika Hanzlová z AC Česká Lípa.
 
Nejstarším účastníkem byl Ludvík Ollé z Mladé Boleslavi, kterému porucha vlaku v České Lípě Střelnici málem zabránila startovat v závodě. Jako správný sportovec vyběhl z České Lípy na Polevsko po svých. Na start ho nakonec přivezl další závodník, který ho potkal na cestě mezi Českou Lípou a Polevskem.
 
Závodily také nejmenší děti, žáci a dorost na tratích od 200 m pro nejmladší  do 4000 m pro dorostence.
 
Vítězové a vítězky jednotlivých kategorií: žákyně do 9 let - Markéta Bočková TJ Jiskra Nový Bor, žáci do 11 let - Jaroslav Štepánek AC Česká Lípa, mladší žákyně - Marie Skočovská - AC Česká Lípa, mladší žáci - Petr Cmunt TJ Jiskra Nový Bor, starší žákyně - Jana Nováková AC Česká Lípa, starší žáci - Mirza Selimovič - SK ZS Jablonné v Podj., dorostenky - Klára Musilová TJ Jiskra Nový Bor, dorostenci - Roman Papík AC Česká Lípa, junioři - Jakub Hrdina - AC Česká Lípa, muži do 39 let - Miroslav Daňko Labe Tri Club (abslol. vítěz muž), muži do 49 let Patr Kačparec AC Česká Lípa, muži do 59 let - Zdeněk Bufka AC Česká Lípa, muži nad 60 Ludvík Ollé KDOS KOVO ŠKODA Mladá Boleslav (nejstarší účastník), ženy do 34 let - Kateřina Loubkový TT Cyklorenova Cvikov (aboůitní vítězka ženy), ženy nad 35 let - Šárka Půlkrábová SKI Polevsko.
 
První ročník Polevského běhu lyžařů se vydařil, účastnila se ho necelá padesátka běžců. Už teď se pořadatelé chystají na další ročník. Nejbližším závodem pořádajícího oddílu SKI Polevsko je 9. srpna Kytlický minitriatlon.



 
Další informace na http://www.skipolevsko.estranky.cz/stranka/beh-lyzaru