Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Služby, služby, služby – Pneuservisy (Pneuservis Šišmiš)

Archiv

Dlouhá léta jsem si nechal pneumatiky vyměňovat ve svém rodném městě, ve firmě spolužáka ze základky. Měl jsem je schované u rodičů v prádelně. Ráno jsem mu auto zavezl s gumami v kufru, odpoledne si ho odvezl. Cena 400 Kč.


Po čase jsem se rozhodl přezouvat v Lípě. Na poprvé jsem to vyzkoušel v prodejně autodoplňků nejblíže mému bydlišti – v prodejním komplexu u Horníku na Severu. Objednali mě na odpoledne, vyvezli mi auto na rampu, ale přidělali špatně závaží – drhla. Problém odstranili bez řečí, ale už to byla komplikace. Po půl roce mě odmítli, že mají moc práce, takže jsem přesídlil do Pneuservisu Šišmiš na Ladech.


Přestože jsem se nikdy neobjednával a zpravidla jezdím v nejexponovanější době, nikdy jsem na výměnu nečekal déle než 40 minut. U kasy zpravidla sedává manželka majitele, která mě ubezpečí, že se na řadu určitě dostanu. Pokud to vypadá na déle, nabídne mi kávu. Přestože se vídáme jen dvakrát ročně, pamatuje si mě podle obličeje a nechala mě bez problémů zajet si do bankomatu, přestože jsem měl pneumatiky již vyměněné. V sezóně se práci věnuje minimálně pět dělníků (včetně majitele a jeho syna) na dvou pracovních místech.  Hever je i venku.  Doba samotné práce trvá asi 15 minut, včetně vyvážení a montáže. Když se nemáte k pomoci, pneumatiky zase zabalí do igelitu a vrátí do kufru. Když se náhodou máte jako já minule, ukážou vám, kde se můžete umýt.


Celkem jsem absolvoval asi osm návštěv a nikdy jsem nezaznamenal žádný technický problém, jednou mi mimo „sezónu“ opravili píchlé kolo.
Musel jsem řešit i problém s pneumatikami a ráfky, které mi zůstaly po shořelém autě. Nabídli mi výměnu, která byla (snad) výhodná pro obě strany. Obě sady pneumatik, které v současnosti používám, jsou rovněž z pneuservisu Šišmiš. Přestože nepatří k nejdražším, nebyl s nimi doposud problém.


Ceny – výměna čtyř pneumatik se všemi doplňkovými službami mě přišla na 376 korun (dvacetiprocentní sleva ze 470 korun).


Otevřeno je ve všední dny od 8 do 17 hodin s hodinovou polední pauzou. V sobotu jen dopoledne, v neděli je zavřeno.


Koupit si lze i další doplňky k autu: ráfky, disky, autobaterie, řetězy, klíčenky apod.
Z textu je zřejmé, že se jmenovaným pneuservisem jsem prakticky spokojený. Kdybych byl nucen nalézt nějaké minusy, tak bych jmenoval dva. Je škoda, že zde nenabízejí službu uskladnění pneumatik, za rozumný peníz bych ji rád využil. Pak mi také vadí, když jsou technici ostří, když nenajíždím právě vzorově na rampu. Nikdo mi nikdy nenabídl, že si raději najede sám, přestože jinde to tak bývá. Abych pravdu řekl, nikdy jsem si nevšiml, jestli to nabízejí aspoň ženám.


Mám-li využít školní „čtvrtletní“ stupnici, pak dávám 1 minus. Pokud máte s tímto pneuservisem svou zkušenost, oznámkujte ho, prosím, v anketě pod reklamou..


Stránky pneuservisu: http://www.pneusismis.cz/




Fotografie jsou ze stránek pneuservisu Šišmiš.


Na netu jsem nalezl následující pneuservisy. Máte s některým z nich osobní zkušenost? Chybí vám v seznamu některý a chtěli byste se podělit o své poznatky? Pište, prosím, do diskuse pod článkem.



TUPÝ, DUNKA - PNEUSERVIS
Sadová 584/1, 47001 Česká Lípa


PNEUSERVIS - ČESNOHLÍDEK BOHUMIL
Pod Špičákem 111, 47001 Česká Lípa - Stará Lípa


PNEUSERVIS - PRODEJ PNEUMATIK A KLÍNOVÝCH ŘEMENŮ
5. května 818/2, 47001 Česká Lípa


STOREX, spol. s r.o.
Česká Lípa


Autoslužby Oberreiter, s.r.o.
Komenského 180, 471 54  Cvikov I


ContiTrade Services, s.r.o. (pobočka Nový Bor-Arnultovice)


Dušan Havlík
Žitavská 283, 471 24  Mimoň IV


František Koreček
Sosnová 39, 470 01


Jan Šiška
Jiřího z Poděbrad 269, 472 01  Doksy


Pneu Autoland, s.r.o. (pobočka Česká Lípa)
5. května 781, 470 01  Česká Lípa


Zdeněk Broulík
Dvořákova 1376/20, 470 01  Česká Lípa