Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Služby, služby, služby – rekonstrukce kuchyně (Koryna), dny sedmý a osmý

Archiv

Den sedmý


Lino se do rána krásně rozložilo a zmizely z něj záhyby, takže ho mohl pracovník firmy přilepit. (Mimochodem: vypadá mnohem líp ve skutečnosti než na fotografiích.) Jen nás upozornil, že v kalkulaci se zapomnělo na lišty, takže musíme koupit a ještě se domluvit na dokončení. Takže cena na faktuře stále ještě není konečná.
Po obědě nastoupili dva urostlí chlapi na montáž kuchyně. Vydrželi až do půl sedmé. Během našeho pobytu doma si nedali pauzu ani na cigáro. Dělali takřka beze slova a z každého pohybu bylo znát, že vědí, co kam patří. V tu chvíli jsem byl rád, že tu stavebnici nemusím dávat dohromady já. Stav po prvním dnu montáže můžete vidět na dvou fotografiích. Tento den jsem až na několik set doplatil zbytek obnosu z faktury.




Den osmý


Montéři u nás opět pobyli až do půl sedmé večer a o jejich práci platí to, co jsem napsal už v předešlém zápisu. Trochu jsem sledoval, zda vydrží lino. Ale snažili se pod vše dávat karton, dokonce po sobě v rámci možností uklidili. Při odchodu popřáli příjemné Vánoce. Je ještě do konce roku čekají dvě další kuchyně. U nás jejich práce prozatím skončila.


Bohužel firma nedodala myčku a mikrovlnku. U mikrovlnky se dokonce majitel firmy ptal, jestli jsme ji měli v plánu. Ani další spotřebiče není prozatím možné zapojit – chybí například zásuvka pro zapalovač plynového sporáku. Toto by měl podle telefonátu s majitelem dokončit elektrikář a instalatér v jedné osobě v neděli dopoledne. Jak to bude s myčkou a mikrovlnkou, není vůbec jasné.
Dalším problémem je jedna ze skříněk. Nikomu při navrhování kuchyně nedošlo, že dvířka v rohu nepůjdou zcela otevřít. Naštěstí jde o skříňku, která byla plánovaná pro věci používané jednou do roka (vánoční formičky, hrníčky od babičky apod.). Jinak jsme žádnou závadu nenašli a i přes stažené žaludky z věcí příštích se chodíme do kuchyně kochat.





Předchozí díly naleznete zde, zde a zde. Pod reklamami opět využijte k vyjádření malou anketu (Tu jsem zapomněl původně přílípnout k textu, takže tak činím až v neděli dopoledne). Samozřejmě budeme rádi, pokud budete o podobných službách diskutovat.