Jiří Suchánek je čtvrtý nejlepší handicapovaný sportovec v ČR

Verze pro tisk |

Pomyslnou bramborovou medaili si odnesl z ankety o nejlepšího handicapovaného sportovce České republiky a hl. města Prahy za rok 2016 bronzový medailista z loňských Letních paralympijských her v Rio de Janeiru Jiří Suchánek. Mezi gratulanty při vyhlášení vítězů v TOP HOTELU Praha nechyběl v úterý 21. února náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální oblast Pavel Svoboda.

„Stolní tenista Jiří Suchánek spojil svůj život s Libercem. Všechny jeho sportovní úspěchy, ať už v tuzemských soutěžích nebo na mezinárodních turnajích, tak pomáhají šířit dobré jméno Libereckého kraje. Ale nejenom to. Každá jeho medaile je současně příkladem obrovské vůle a sebeobětování, příkladem pro ostatní zdravotně postižené i spoustu zdravých lidí,“ podotkl náměstek Pavel Svoboda. „S handicapovanými sportovci se život nemazlil. Přesto se dokázali se svým údělem poprat, a ještě dosáhnout špičkových sportovních výsledků. Za to zasluhují náš obdiv,“ dodal.

Vítězství v anketě a titul Nejlepší handicapovaný sportovec ČR za rok 2016 získal Arnošt Petráček, jemuž se v plaveckém závodě na 50m znakem podařilo v Rio de Janeiru pro českou výpravu vybojovat jediné paralympijské zlato. Druhou příčku obsadil lukostřelec David Drahonínský. Třetí místo v hlavní kategorii získala plavkyně Běla Třebínová, čtvrté připadlo Jiřímu Suchánkovi.

Anketu každý rok vyhlašuje Český paralympijský výbor. Výkony českých reprezentantů v uplynulé sezóně hodnotilo padesát odborníků z řad sportovních novinářů, trenérů a svazových funkcionářů. Další informace najdete ZDE.

alt
Nahoru