Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Tvrdohlavá i milá Ivana Andrlová

Archiv

Místo strohé a chladné herečky mě ovšem přivítala velice milá a příjemná žena.
Nutno dodat, že její cesta k herectví byla malinko odlišná od těch, ze kterých chtěli rodiče mít slavné herce.
 "Chodila jsem zpívat, tancovat a hrát na piano, ale nikdy mě nenapadlo, že to jednou budu opravdu dělat. Je pravda, že mi rodiče nebránili dělat zkoušky na herectví, protože si asi mysleli, že se tam stejně nedostanu. Když jsem se tam nakonec dostala,  moje mamka měla ještě několik let představu, že až dostuduji, tak se vrátím domů a budu učit na lidové škole umění. To se však nestalo," usmívá se Ivana Andrlová


Blíží se čas adventu a Vánoc, jak prožíváte tyto svátky? Máte čas se zastavit, posedět a užívat si je?


"Já mám hodně práce a tím pádem i hodně málo volného času. Ještě 22. prosince hraji v divadle. Snažím se ale mít na tyto svátky vše přichystané. Tedy nejen nákupy a i uklizeno, ale i napečené cukroví a přichystané dárečky pod stromeček. Vánoční svátky jsou pro mě časem opravdového klidu, pohody a také rozjímání. Snažím se odpočívat a věnovat se rodině." 


Co byste si přála pod stromeček od Ježíška?


"Možná to bude znít banálně až naivně, ale já bych si opravdu od Ježíška přála, aby se lidé k sobě chovali slušně a byli na sebe za všech okolností hodní. Vím, proč si to přeji, a je to přání, které má v z mého pohledu pro mne mnohem větší hodnotu než všechny drahé materiální dary." 


Co předsevzetí do nového roku? Dáváte si je?


"Tak ta si rozhodně nedávám. Pokud chci něčeho dosáhnout, tak toho dosáhnu i během roku a ne tím, že si řeknu, že od prvního ledna nebudu jíst sladké a budu více cvičit. Nechci mít mindrák a výčitky, že jsem své předsevzetí nesplnila."  


Co Vám v poslední době udělalo radost?


"Osobně jsem si nadělila několik koncertů, včetně opery. Hudbu miluji a musím říci, že v mém uspěchaném životě mi právě toto udělalo velkou radost, byla jsem nadšená. I z toho důvodu, že jsem si našla čas na tyto koncerty vůbec jít. Obdivuji lidi, co něco dokáží."


Spousta žen Vám může závidět perfektní  postavu. Je to dar přírody, nebo se o ni musíte přičinit pravidelným cvičením?


"Děkuji za kompliment. Spíše je to dar matky přírody. Dlouho jsem se nemusela o svou postavu moc starat. V jistém pro mne ne zrovna  moc příjemném období jsem ovšem přibrala během jednoho roku 15 kilogramů. V ten okamžik jsem si řekla, že nic není zadarmo a že s tím musím něco udělat. Začala jsem hubnout, cvičit, chodit na procházky. Díky pevné vůli a své vrozené tvrdohlavosti jsem opět zhubla."


Máte nějaký recept na to, jak se udržet fit a jak zhubnout? Po tom touží spousta žen.


"Žádný zaručený recept a rada neexistuje, to jsou jen hlouposti. Je to na každém z nás. Nejsem zastáncem tvrdých drastických odtučňovacích metod, kdy zhubnete několik kil za pár dnů a tím si poškodíte zdraví. Všechno má svůj čas a je to také hodně dáno psychikou a mentalitou."


Vaše profese je občas o soupeření, stejně jako život. Umíte prohrávat?


"Víte, já jsem hodně tvrdohlavá, což mi někdy dosti komplikuje život, když říkám pravdu do očí, a zvlášť tu, kterou nechce nikdo slyšet. Já neumím ani tolik bojovat sama za sebe, ale spíše za druhé. Když prohraji a vím, že jsem byla v právu, tak mě to mrzí. Spíš bych řekla, že někdy prohrát umím a beru prohru se vztyčenou hlavou a jindy to nedokáži překousnout."


Jste žena, která si k sobě jen tak někoho nepustí. Když se nyní podíváme na muže, jaký by měl být muž, který by chtěl usilovat o Vaši přízeň?


"To jste mě teda dostal. Já nevím, nikdy jsem o tom takto neuvažovala. Odpovím vám jinak. Nesnáším zbabělé, nespolehlivé, lakomé a vypočítavé muže. Ostatní slušní muži mají jistou šanci."