Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

V Novém Boru Poprask na laguně

Archiv

„Už dva roky sleduji jak se divadelní soubor NOPOĎ vyvíjí, zlepšuje a hlavně neustále rozvíjí své možnosti. V souboru mám vyhlídnuto i několik nadějných herců, kteří nás v budoucnu mohou ještě překvapit,“ prozrazuje Zdeněk Rejna, jednatel Kultury Nový Bor, s.r.o.
Novoborské obrozenecké prozatímní ochotnické divadlo (NOPOĎ) nastudovalo italskou komedii Carla Goldoniho. Proč padla volba právě na Poprask na laguně?
„Je to jedinečná komedie lidských charakterů nabízející skvělé herecké příležitosti,“ vysvětluje Judita Brožová, vedoucí souboru. „Hra nás oslovila tím, že je inspirována životem a jeho každodenními situacemi.“
Ochotnický spolek v Novém Boru vznikl v březnu před dvěma lety na popud lidí, kteří milují divadlo.  „Diváci nás doposud mohli vidět na divadelním festivalu neprofesionálních souborů Dospělí dětem, který se koná každoročně v našem městě, kde jsme vystoupili s pohádkou O popletené princezně. Pak jsme se vrhli na Dívčí válku F. R. Čecha, kterou jsme pojali po svém, tak, aby to vyhovovalo dnešní době a celému souboru. Pro letošní rok jsme si vybrali italskou komedii Poprask na laguně“ přiblížila J. Brožová.