Dnes je 24. 09. 2024
svátek má Jaromír

Vstupte – dva stárnoucí komici na penzi

Archiv

Hra Vstupte se nevysmívala malichernostem ani dětinskostem, které s sebou stáří přináší, ale na druhé straně z tohoto úseku života nečinila onu poslední a nejsmutnější kapitolu.


Jak říká sám autor: „Ono totiž se párkrát srdečně zasmát vůbec není pro život diváka málo významné. Nikdy nezačínám psát s úmyslem napsat komedii a vždy začínám napřed promýšlet všechny tragické rysy svých postav.“


Novoborští se bavili skvělým výstupem pánů herců Petra Nárožného, Ladislava Mrkvičky a Jana Čenského. Dva stárnoucí klauni Willie Clark (Petr Nárožný) a Al Lewis (Ladislav Mrkvička) se po jedenácti letech opět sešli před televizními kamerami, aby natočili své nejzdařilejší číslo. Hluboká lidská komedie zaujala několik stovek novoborských diváků, kteří se neubránili ani výbuchům smíchu.


Na příští týden na čtvrtek 4. května si připravilo naše divadlo další zajímavé představení Mrtvola ve sklepě, se kterým přijede známé berlínské divadlo Berliner Compagnie.


"Zvláštností je, že hru uvedeme v původním německém jazyce s titulky,“ dodává Zdeněk Rejna, jednatel Kultury Nový Bor, s.r.o.