Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Základní umělecká škola Česká Lípa

Archiv

STRÁNKA OBSAHOVÁ:


 Určitě Vás překvapí bohatost tohoto webu. V menu si kliknete na odkaz, který Vás zajímá, a v pravém rámu se zobrazí stránka, na kterou jste se chtěli podívat.


Začal bych asi tím, že každý umělecký obor má na webových stránkách svoje místečko. A jaká je tedy nabídka? Máme zde hudbu, výtvarné umění, literárně-dramatický obor, taneční obor apod. Chcete-li si tedy přečíst něco o výtvarném či hudebním oddělení, nemáte vše smícháno dohromady, ale vše je přehledně odděleno od sebe. I když na druhou stranu - popis jednotlivých oborů není až zase tak slavný. Několik strohých řádků mě rozhodně nepřesvědčí, že právě na to či ono se mám nechat učit hrát. 


Pár slov je zde věnováno také každému orchestru ZUŠ. Máte-li zájem, přečtěte si o historii nebo největších úspěších symfonického či dechového orchestru. Mimo jiné zde naleznete i popis nahrávacího studia, které sídlí v budově  školy.


Na info stránkách umělecké školy najdete samozřejmě i to nepříjemné, co se týká každého žáka školy, ať je to herec nebo budoucí Picasso. Tím nepříjemným teď myslím někdy až neuvěřitelně "dlouhé" sumy, které jste povinni zaplatit, abyste se mohli ve škole něco naučit.


Poslední věc, která se týká  obsahové stránky, mě osobně docela překvapila. A to je nabídka volných pracovních míst. Samozřejmě, že jich tu moc není, ale přece.


Čili závěr? Z informačního hlediska se mi stránky dost líbí, jsou docela zajímavé. I když pár much by se  ještě vychytat dalo.


ZNÁMKA OBSAHOVÁ: 1


STRÁNKA GRAFICKÁ:


Grafika na stránkách je dost jednoduchá, ale tím pádem docela přehledná. V levém rámu jednoduché menu, v pravém samotné stránky - nic víc web ke své existenci nepotřebuje.


 I fotky jsou zde poměrně kvalitní. Já sám jsem rád, že se na webu neobjevila ani jediná reklama. Asi trochu zbytečné jsou dva úplně stejné odkazy na e-mail v jednom okně. Liší se pouze tím, že je každý umístěn v jiné části stránek. Z hlediska grafického jsem se stránkami docela spokojen. Vždy je sice co upravovat, ale tento web to nemá nezbytně zapotřebí.


 ZNÁMKA GRAFICKÁ: 1 - 2


A máme tu poslední odstaveček. Autor může být na své stránky pyšný. Doporučuji je vřele všem, od těch nejmladších až po ty starší. Základní umělecká škola nabízí mladým talentům zajímavou náplň jejich volného času a internetové stránky jsou toho dokladem.


CELKOVÁ ZNÁMKA: 1


Adresa webu: www.volny.cz/zus-cl


Pozn. editora: Chtěli jsme se  i-novinách vrátit k webtipům referujícím o zajímavých stránkách organizací či jednotlivců. Problémem bylo sehnat někoho nezávislého. Každý, kdo tomu trochu rozumí, je zvyklý dostávat docela slušně zaplaceno a navíc už leckteré stránky stvořil, takže o nezávislosti se dá jen těžko hovořit. Nakonec jsme tuto rubriku nabídli Lubošovi, kterému je teprve patnáct let a své první "stránky" dělá jen pro radost.