Cimrman by se divil 2008

Archiv
Verze pro tisk |

Mladí tomíci přijeli z Turnova, Litoměřic, Skalska, Kamenického Šenova, Poděbrad, Skalice a nechyběli samozřejmě ani dva zástupci z České Lípy. Divadelní hry si tomíci vymýšlí sami, přípravě věnují hodně času, na rekvizitách nešetří a to vše je na výsledku hodně znát. Zaplněný sál ani nedutá. Dětské publikum napjatě hltá příběhy svých kamarádů, rodiče se dmou pýchou nad svými ratolestmi, režiséři si trhají v zákulisí poslední zbytky vlasů.
Letos jsme měli možnost vidět hry jako byla nakonec vítězná netradiční Červená Karkulka, drsný závod Cimrman man, hudebně zábavného Mrazíka, velmi neotřelou hru o zákeřné nemoci V.I.R., souboj O zlatý kokos mezi Opy a Emáky a v neposlední řadě i nespočet přestřelek ve hře z divokého západu BANG! Mladí tomíci opět dokázali, že neumí pouze jezdit na kole, zdolávat hory, toulat se přírodou, sjíždět řeky, ale i zahrát divadlo, udělat si ze sebe a svých kamarádů srandu. A to vše na opravdových divadelních prknech.
Divadelní festival pořádá pro děti z Libereckého kraje a širšího okolí místní turistický oddíl mládeže TOM CHIPPEWA. Děkujeme za podporu městu Česká Lípa, KD Crystal, DDM Libertin, Asociaci TOM a Janě Glaserové, která nám ve své keramické dílně pomáhá každoročně vyrobit krásné ceny – keramické kašpárky.
Porota nakonec vyhlásila vítěze, kteří dostali hezké ceny a zasloužený potlesk. Největším vítězstvím je však jistě dětský úsměv, získaná sebedůvěra a prohloubené přátelství.


Zdeněk Šmída
TOM CHIPPEWA Česká Lípa

Nahoru