Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

4/2012

Nehledá vás exekutor kvůli starým dluhům za odpady? McDonald nestaví, mohl být aspoň bufet u Lídlu. Koncepce Městských novin. Zhořelecká a Bronx? To si někdo dělá prču, ne? Chystá se další borská fraška s udělováním čestného občanství. Český Dub – metropole Liberecka.


Aspoň stručně se pojďme podívat, co zajímavého si nachystali českolipští zastupitelé na lednové zasedání.
Bude například schválena smlouva o mimořádném příspěvku Antonínu Nevole na provoz kina Crystal v roce 2012 ve výši 300 tisíc korun. To je daň za to, jak všichni stahujeme a chodíme málo do kina. Zastupitelé asi neschválí výkup pozemků, které jim nabídla Realitní kancelář Vesta Děčín. Jde o majetek likvidovaného Státního statku Česká Kamenice v Okřešicích, Heřmaničkách a jiném blízkém okolí Lípy. Zajímavé pozemky u Ploučnice nabízí městu Karel Přibyl (zčásti ale patří podnikatelské dvojici Legezových). Ani v tomto případě asi město nebude nakupovat.
Zastupitelé zřejmě neposvětí ani prodej svého pozemku u Lidlu, kde si chtěl žadatel postavit prodejnu rychlého občerstvení. Byla by to zajímavá konkurence stále nerostoucího McDonaldu :o)).

Zastupitelé se chystají zrušit obecně závaznou vyhlášku o místním poplatku za výherní hrací přístroje. Důvodová zpráva jen dokumentuje, jak velký je v případě elektronických banditů legislativní zmatek. Novelizována bude zřejmě vyhláška, která stanoví systém nakládání s odpady.
Z důvodu časového zaneprázdnění dojde k odvolání Zdeňka Nováka ze sportovního výboru a jeho nahrazení Karlem Krulišem.
Dojde k aktualizaci zásad zastupitelstva pro poskytování grantů ve všech oblastech.

V rámci informačních materiálů dostanou zastupitelé informaci od starostky o vývoji úhrad pohledávek z místního poplatku za komunální odpad. Naši představitelé uložili starostce, že musí tuto zprávu předkládat čtvrtletně. Ke dni 31. prosince 2011 činil dluh 31 901 176. Za poslední čtvrtletí minulého roku se podařilo vybrat 847 366 korun. Zahájeno bylo 109 exekucí, bylo podáno 131 návrhů na exekuci. Podle zprávy však od soudních exekutorů nepřišly žádné platby. Třicet procent dluhů vytvořili rodiče za své nezletilé, padesát procent dluhů vytvořili sociálně slabí, kteří nemají delší dobu žádné postižitelné příjmy.
Na minulém zasedání požadovala Romana Žatecká předložení koncepce Městských novin. I ta je součástí materiálů pro zastupitele.
Vybírám nejdůležitější body. Městské noviny už nebudou čtrnáctideníkem, ale měsíčníkem. Přibudou však nové stránky, které mimo jiné umožní vznik nových rubrik - například jedné, v níž se budou moci prezentovat jednotlivé zastupitelské kluby. Dojde rovněž ke spuštění internetové verze. V tomto týdnu dorazivším výtisku jsme mohli zaznamenat i grafickou změnu. Doručování do schránek od nového roku zajišťuje Česká pošta.
Za sebe napíšu, že změna je pozitivní. Myslím, že za ni asi nejvíce může Tomáš Hudec, u kterého mě stále mrzí, že se nestal zastupitelem. Na rozdíl od jiných, zvolených, zastupitelů přináší vizi a není jen někým, kdo politikaří.

Když jsme u těch periodik, které na Českolipsku vykazují nějakou činnost, tak si párkrát rýpnu. Pobavil mě Českolipský deník, když se navezl do i-novin a jejich nezávislosti. Přitom každý vidí, jak Deník nahrává ČSSD a jeho redaktorky se bratříčkují s členy této strany. Pro zajímavost - z politických stran i v i-novinách dostávají největší prostor členové ČSSD, zkrátka proto, že jsou mediálně nejaktivnější. Možná, že nezávislý nejsem já. Když mi něco vadí, tak to napíšu, a osobně mě třeba prudí způsob prezentace krajských představitelů zmíněné strany. Ale neodmítám jejich příspěvky.
Co mě ale naštvalo více, to byly komentáře v řadě deníků včetně Blesku a iDnes ke včerejší vraždě na Špičáku. Reportéři psali o Zhořelecké ulici jako o Bronxu plném narkomanů, nepřizpůsobivých atp. V tomto případě se novináři opravdu projevili jako debilové. Touto ulicí chodím každý den do práce, většinou tam bydlí normálně pracující lidi, kteří se o své domy starají na Českou Lípu nadstandardně.

Z České Lípy ještě na chvíli do Boru. Tam se chystají zase po měsíci přijmout nového čestného občana. Nikoho menšího než Václava Havla. Spolek Boráci Borákům už má dokonce svolení Dagmar Havlové. Na druhou stranu ale existuje skupina Boranů, která údajně po bývalé první dámě chce, aby svolení zrušila. Chystá se další borská fraška?

Velice ostrý občasník vydává politické hnutí Starostové pro Liberecký kraj. Titulní článek se věnuje trojici sociálních demokratů, kteří se jen neradi vzdávali odměn. Nechávali si je vyplácet coby členové dozorčích rad, do nichž je nominoval kraj. Zajímavý článek je o Fondu hejtmana, ze kterého za dobu úřadování současného krajského šéfa putovalo do obcí něco málo přes tři miliony. Pikantní je, že do Českého Dubu, v němž je hejtman doma, šlo za poslední tři roky 1 151 000 Kč, do mnohem většího Liberce necelý milion. O České Lípě se zpráva nezmiňuje.  

Teď by měl následovat Top Five mého polosoukromého týdne. Ale já mám jen první místo. Včera jsem byl na výletě v oboře Židlov. Šestihodinová procházka bílým peklem, objevování zaniklých vesnic, stopy divokých prasat, daňků a lišek. Super vyčištění hlavy. Jinak jsem jen pracoval. Blíží se pololetí a za chvíli už jdu na ohodnocení posledních tří sad písemek. Také jsem psal, ale nic, co by se týkalo novin. Další díly Undergroundu a Štafety mám v plánu příští týden.

Jak si zpestřit příští pracovní týden?
V úterý bude mít zastupitel Petr Máška v knihovně přednášku o dobrovolnictví. Besedy a přednášky proběhnou i ve Cvikově (Pod africkým sluncem) nebo v Mimoni (Historie ulic, náměstí a mostů). Ve středu vystoupí v Boru Pavel Dobeš. V pátek se uskuteční ples města Česká Lípa, v sobotu Cvikova.     
 

Komentáře

Re: 4/2012

Třeba se rovnou nevyjádří,k tomu je nemuže nikdo nutit

Nahoru

Re: 4/2012

Nejpravděpodobnější bude,že se zastupitelé nedohodnou na změně programu.A zařadí bod na příští jednání.Mezitím pošlou invformaci D.Havlové,s kterými týpky spojila nevědomky manželovo jméno.Přidat mohou i citáty Velkého novoborského Myslitele.
Je tam jakýsi protimluv,Pan Danys tvrdí,že žádost podala spol.BB a člen BB Dvořák o ničem neví.Někdo tu zase lže.

Nahoru

Re: 4/2012

Je vůbec někde seznam, kdo je čestným občanem Nového Boru? Když jsem chtěl totéž ověřit před lety v Lípě, bylo mi řečeno, že by to bylo složité zjistit. Vůbec bych se nedivil, kdyby v řadě obcí byli čestnými občany Hitler či některý z našich komunistických prezidentů. Vím, že nejsem z Boru, ale jako občan bych nechtěl, aby byl čestným občanem mého města Václav Havel - pokud by na město neměl vazbu. A to není problém Havla, vadilo by mi to i u jiných politiků. Takto jde jen o populismus Pavla Danyse. To je mi sympatičtější snaha Josefa Doškáře o prosazení čestného občanství pro ing. Arnošta. Bohužel svět asi fakt nebude černo-bílý, ale to už tady padlo třeba v souvislosti s tou příkladnou rodinou, co o ní byla výstava v muzeu. Byli tak příkladní, že prošli snad všemi zločineckými organizacemi minulého století, které působily na našem území.

Nahoru

Re: 4/2012

Nějak mi nejde do hlavy proč komunisti /bývalí i současní/ tak prahnou po tom aby se V.Havel stal tím čestným občanem.Vždyť ještě v prosinci 89 tiskli plakáty- Kdo je ve skutečnosti V.Havel? a rozvěšovali je po městech.Nedávno ještě bojovali za čestné občanství pro člena UV KSČ.Záhadný obrat.
Nebo neřízená střela Danys je naopak moc dobře řízena.Fraška jako pomsta za Arnošta.

Nahoru

Re: 4/2012

Zápis z jednání zastupitelů NB.

Nahoru

Re: 4/2012

Najděte si to tam,to není problém.S dodatkem,že to lze zjistit z veřejně přístupných zdrojů.

Nahoru

Re: 4/2012

To se zeptejte těch,co kvůli tomu nedoporučili udělit občanství.
Mimochodem na váš dotaz jsem dal přesné číslo mrtvých Sud.Němců při spořádaném a humánním odsunu do Německa dle Postupimské konference.Byť pouze to,co je zachyceno v matrikách.Teď mi ještě řekněte vy, kolik Čechů bylo pozabíjeno při násilném vyhánění z pohraničí.Ale prosím tam,kde jste rozvinul tuto diskuzi

Nahoru

Re: 4/2012

Zdroj této informace máte uveden naprosto jasně.Rozprava Zastupitelstva NB bod Udělení čestného občanství ing.Arnoštovi. Normálně myslící člověk by to již pochopil.
A kolik Čechů pozabíjeli Sud. Němci zatím pořád nevím.Co s tím má dělat Synagoga?Tam je to napsáno?
A prosím opět o reakce jinde! Nen ík tematu.

Nahoru

Re: 4/2012

Kvalifikovanou odpověď o fungování ÚV KSČ vám nedám,nejsem na to odborník.S vašimi znalostmi se nemohu rovnat.Kde jste k nim přišel?Možná by bylo dobře se zeptat jednoho zastupitele.Ten ale,jak jsem se dočet, utek jak malej Pepíček,aby to nemusel slyšet.
Jinak vyčerpávající odpověď o průběhu,když neznáte ten zápis je zde.
http://www.denik.cz/z_domova/cestne-obcanstvi-neudelili-20110424.html
Mě spíš zajímá, jak Josef Doškář přišel na to,že Ing.Arnošt vedl příkladný život!Vždyťbyl členem strany která nabírala,jak sám dokladuje,nácky a esesáky,jen to fištělo.Tak byl vlastně jejich soudruh,jak si říkali.Nebo se "ospravedlnil"tím,že přestal platit příspěvky?

Nahoru

Re: 4/2012

Citace....Josef Doškář a vyslovil názor, že o jeho členství v ústředním výboru KSČ nejsou písemné dokumenty....Doklady existují, ale o mrtvých jen dobře,“ řekl. Stanislav Valdman Dle názoru pana Šepse se nemají tyto skutečnosti zbytečně rozmazávat.Tak se toho držte taky.

Nahoru

Re: 4/2012

.... za zločineckého režimu vládnoucí komunistickou ideologií ....se aktivně na této ideologii jako člen KSČ podílel.V tak vysoké funkci jistě dost.Standy se zeptám.
Nevíte náhodou,proč se pan Josef Doškář,který tvrdí, že je demokrat, obklopuje členy strany,která vytvářela zločinecký režim?Příkladů je dost.

Nahoru

Re: 4/2012

Dárek k narozeninám....zákon 198/1993 Sb
Parlament konstatuje, že Komunistická strana Československa, její vedení i ČLENOVÉ jsou odpovědni za ZPŮSOB VLÁDY v naší zemi v letech 1948 - 1989, a to zejména za programové ničení tradičních hodnot evropské civilizace, za vědomé porušování lidských práv a svobod, za morální a hospodářský úpadek provázený justičními zločiny a terorem proti nositelům odlišných názorů, nahrazením fungujícího tržního hospodářství direktivním řízením, destrukcí tradičních principů vlastnického práva, atd.

Nahoru

Re: 4/2012

No právě,vycházel jsem z toho,že ten to musí vědět nejlépe.Nikde jsem nepsal termín,kdy tam byl.Změna?
.A fabulejete vy.Řadový člen nebyl odpovědný ...
Za spáchané zločiny a další skutečnosti, uvedené v odstavci 1 .Tedy za.. popravoval, vraždil je a žalářoval je ve věznicích a táborech nucených prací, při vyšetřování a v době žalářování vůči nim používal brutální metody včetně fyzického a psychického mučení a vystavování nelidským útrapám atd.......To řadoví členové skutečně nedělali.To si vychutnali šéfíci.
Za zločinnost režimu plně odpovědný byl.Snad věděl,co dělá.Takový je zákon.
Na vejšce mi řekli,víš jaký máš kádrový profil.Nabízíme ti místo asistenta,ale musíš vstoupit do strany,aby jsi se tak nějak očistil.Slušně jsem poděkoval.Narozdíl od Arnošta.

Nahoru

Re: 4/2012

Pane Bárto!Zjistil jsem kdysi ve Cvikově-Hitler,Gottwald a Remek.

Nahoru

Re: 4/2012

Právě: už ten výraz "čestný občan". Podle mě je to přežitá instituce, asi stejně jako je přežitá imunita poslanců. Je to stejná blbost, jako když chtěli pojmenovat náš gympl po Heliodorovi Píkovi. Kdyby tam studoval, pak budiž. Respektoval bych, kdyby se někdo pokusil třeba gymnázium pojmenovat po J. L. Píčovi. No a teď mi došlo, že by to aspoň pro žáky vyšlo stejně. Píka nebo Píč, už slyším, jak by ústavu říkali :o)).

Nahoru

Re: 4/2012

Heliodor Píka byl popraven v Plzni Bory.Schodou okolností tam VH strávil většinu svých vězeňských pobytů.

Nahoru

Re: 4/2012 je nutné přidat tuto informaci.

Pro pořádek uvádím informaci, kterou měl i ČD. paní Radomila Pokorná tuto informaci měla a ve své "glose" ji zamlčela.
Dehonestace pokračuje zejména v glose paní Radomily.

Obec Okrouhlá udělila Ing. Františku Arnoštovi čestné občanství „ in memoriam“
Dne 8.1.2012, v den nedožitých 76. narozenin, zastupitelé obce Okrouhlá jednomyslně odsouhlasili udělení čestného občanství Ing. Františku Arnoštovi. První veřejné zasedání zastupitelstva řídil starosta obce pan Jiří Vosecký, který ocenil zásluhy Ing. Arnošta a zdůraznil, že práce Ing. Arnošta pozitivně ovlivnila život lidí na Novoborsku. V diskuzi pak promluvil pan Ing. Šebesta, bývalý výrobní ředitel a.s. Crystalex, který vedle pracovních zásluh vyzdvihl morální vlastnosti Ing. Arnošta. Čestný titul převzala manželka Ing. Arnošta, paní Anna Arnoštová. Slavnostního zasedání se zúčastnilo asi 80 občanů (sklářů).

Nahoru

Re: 4/2012 je nutné přidat tuto informaci.

Další s příkladným morálním životem.

Nahoru

Re: 4/2012

Tak už i novinky.cz: Na sídlišti Špičák žije i mnoho problémových a sociálně slabých rodin. Místní přezdívají lokalitě s nadsázkou Bronx. Kriminalisté tam už vyšetřovali všechny formy trestné činnosti, od vraždy, znásilnění, únosu, prodeje drog, vandalismu, loupežných přepadení, rvaček až po krádeže aut a vykrádání bytů.

Nahoru

Tema pro absurdní divadlo

Nastíním,co Vašek nahoře sepisuje ve svém dalším díle,začíná skutečností

Úvod-Za dveřmi jednoho spolku
Je listopad a soudruzi čtou,co se píše ve stranickém tisku o Václavu Havlovi před jeho smrtí
Vakl Hejvl ve službách Waschingtonských jestřábů.
Havel a 17.listopad...-Političtí »vůdci« listopadových událostí v roce 1989, zejména Václav Havel a kolem něj soustředěná část tzv. disentu, od samého počátku lidem v České republice vědomě lhala...
Zemřel V.Havel,propagátor bombardování Evropanů/zbytek dodatečně smazán/
Část první Nový Bor
Soudruzi ze 17ti členného spolku přestávají být pomýleni.Tvrdé jádro, tvořené bývalým komunistou,dnes multifunkcionářem,předsedou zdejší KSČM a funkcuonářem strany kandidátky KSČM na prezidenta prozřelo.V.Havel je jako demokrat oslovil natolik,že okamžitě píší vdově o souhlas k udělení čestného občanství.Vztah k městu je vysvětlen rvačkou mezi jednou místní komunitou a Sládkem,ospravedlněná hájením dobrého jména prezidenta.Sládek už sem nejezdí,komunita se ale pere pořád,dokonce i s mačetama.
Část druhá Světová media
O tomto primátu se rozepisuje celosvětový tisk a obrázek takyprimáta s červenou kravatou je přenášen veškerými TV společnostmi.Ten také přestupuje do další strany,což dělá s pravidelností záplav v Lindavě.
Část třetí Jižní Amerika
Poslední zbytky doktorů SS přijímají tuto zprávu od amazonských indiánů.Prozření oslovilo i je.Vyhrabávají ukryté bedny s nakradeným zlatem a seznamy
svých bývalých členů,kteří pokračovali ve své karieře v KSČ .Odhazují maskovací paruky a specialem letí do vlasti předat se úřadům
Část čtvrtá Norimberk
Na Městském úřadě v Norimberku předávají žádost o udělení čestného občanství Simonu Wiesenthalovi.Dojmutí úředníci jim udělují milost
Závěr
Vděční doktoři odjíždějí do Nového Boru.Zde je vítá prezident NB spolku,který mezitím přestoupil do další strany a začal plnit funkci stínového starosty.Oblečen je v místním kroji,kterým se postupně stala uniforma těžkooděnce.Doktoři pokládají věnce ke skříňce Danysnoviny za účasti předsedy všech místních Mě a O Výborů.Společně pak všichni takto napravení odchází k tak.zv.Památníku.Zde společně vytyčují pětimetrový okruh z boráčích šišek.

Nahoru

Re: 4/2012

Co by mělo být po Odcházení? Odchod? To bude marketingově nedobré, někteří mezi těmito slovy nerozlišují.

Nahoru

Re: 4/2012

Neprovokujte!Aby z toho zase nebyl odsun! .o))))

Nahoru

Re: 4/2012

to sem z toho ...
neměla by Pokorná fandit spíš komančům?????
asi né když jim v Boru šefuje Danys, nebo jak

Nahoru

Re: 4/2012

komančové taky prej skalpovali

Nahoru