Studentské odpoledne na českolipském gymnáziu

Archiv
Verze pro tisk |

Nejinak tomu bylo i letos - v úterý 18. listopadu. Úderem dvanácté byl v tělocvičně školy nejprve zahájen pestrý blok pohybových vystoupení, počínaje profesionální ukázkou latinsko-amerických tanců. (Studentka oktávy Tereza Bufková je spolu se svým partnerem držitelkou mezinárodní třídy ve společenském tanci, takže opravdu bylo na co se dívat.) Nadšený potlesk početného publika vzbudila i další čísla tohoto programu, ať už se jednalo o synchronizované cvičení gymnastů, disco tanec, step aerobic či v hodinách angličtiny nacvičený coutry dance a square dance. Úspěch sklidilo i nápadité závěrečné vystoupení kolektivu nejmladších benjamínků z primy inspirované módní novambou. Poté patřila tělocvična sportovním aktivitám - nejprve exhibiční ukázce lakrosu, souboji mezi "študáky a kantory"(po níž byli hráči tak zpocení, že s povděkem využili školních sprch), a posléze turnaji ve stolním tenisu.


Program nejen pro fanoušky sportu pokračoval v dalších prostorách školy a o dobré nápady skutečně nebyla nouze. Studenti ukázali, jak umějí ovládat nejrůznější hudební nástroje či své hlasy při koncertních, recitačních i dramatických ukázkách, společně vytvářeli "školní les" v učebně výtvarné výchovy a v jiné zas slovník studentského slangu, vyzkoušeli si různé programy na počítačích, závod v běhu do schodů, snažili se zlomit rekordy v posilování nebo si osvojit základy tak exotické dovednosti, jakou je lasování.


Tradiční třešinkou na pomyslném dortu společné studentské a kantorské zábavy jsou každoročně přírodovědné cirkusy. Letos se konal chemický a více než hodinu při něm dokázal učitel se svými žákovskými asistenty bavit obecenstvo různými záludnostmi tohoto oboru.Samozřejmě nemohly chybět dýmy, plameny a výbuchy, například střelný prach či bengálský oheň, jedna z dobrovolnic také zjistila, že má modrou krev.


Okna budovy Gymnázia v České Lípě zhasínala v tento den později než obvykle, což je o to cennější, že veškerá vystoupení i účast na nich probíhala na základě naprosté dobrovolnosti.

Nahoru